Serie:Ettan Södra 2020
Samling:15:00
Formtoppat Eskilsminne tog fjärde raka
2020-11-07 20:23
Efter en skakig inledning med underläge efter bara 10 minuter kunde till slut Eskilsminne IF ta en kassaskåpssäker seger hemma mot Tvååker på lördagen med 3-1 (1-1). Gästerna startade i ett våldsamt tempo samtidigt som Eskilsspelarna inte riktigt var med på banan. Men efter två mål av Dennis Olsson och ett av skyttekungen Emil Åberg - nu totalt 17 fullträffar i år - var det inget snack om saken var segern skulle hamna. Eskils klev genom segern upp till 11:e plats i tabellen.
Matchen mot Tvååker var ännu en av många ”Sexpoängsmatcher” för Eskils denna höst. En ny ”måstematch” som testade både kunnande och psyke på de gul-blå. Under nye huvudtränaren André Petersson har dock Eskils visat sig vara ett både cyniskt och otroligt välorganiserat lag som dessutom förfogar över ett stort kunnande.

Det var dock inte alla som satt väckarklockan denna råkalla lördag på Harlyckan. Tvååker med förre Eskilstränaren Mattias Lindström öppnade med en hög press i våldsamt tempo och visade med ett tufft spel i överkant att man tänkte ta med alla poäng hem.

I 10 minuten fick man också tursamt utdelning då en boll som flippade runt i straffområdet studsade in. Målet tilldelades Jakob Adolfsson.

Det tog 20 minuter innan Eskilsmaskinen fick igång alla kuggar. I 26 minuten dundrade Emil Åberg bollen över mål efter snyggt inspel från Jonatan Persson. I den 32 minuten skapades en dubbelchans där först Dennis Olsson inte fick träff på bollen och sedan Jesper Lundborg sköt högt över ett i princip prisgivet mål.

Eskilsövertaget skulle dock resultera då Emil Åberg kallt tryckte dit 1-1 i den 39 minuten sedan Jonatan Persson åter levererat ett snyggt vänsterinlägg.

Andra halvlek var bara två minuter gammal då Eskils fixade ledning med 2-1. Målskytten Dennis Olsson berättar själv om målet:

- Mathias Unkuri och Isak Petersson tog sig fram på högerkanten och rullade in bollen mellan backlinjen och målvakten och jag kunde trycka dit den, berättar en glad Dennis Olsson efter matchen.

Dennis hade dock inte stillat sin målhunger med detta ledningsmål. I den 73 minuten serverades han en delikatesspassning av Emil Åberg från högerkanten och avslutade hur kallt som helst till 3-1.

- När Emil levererar sådana framspelningar då har man en skyldighet att göra mål, sa Dennis med ett brett leende.

Under den andra halvleken fungerade Eskils defensiv som vi sett den under hösten. Dessutom skapade man ett antal chanser då Tvååker lyfte upp och desperat försökte först kvittera sedan reducera.

Det som rann igenom bakåt plockade Pontus Löfvenmark i mål upp utan problem. ”Ponna” har klivit fram som en levande vägg i höst och har stor del i att defensiven i Eskils känns trygg och stabil.

Tränare André Petersson var samlad men oerhört glad efter matchen.

- Det finns matcher som känns extra roliga att vinna och detta var en sådan, eftersom vi ligger kloss intill varandra i tabellen. Vi startade inte bra och det krävdes lite snack i paus för att vi skulle komma på rätt spår. Men sett till matchen som helhet tycker jag vi vann komfortabelt och fullständigt rättvist, sa André.

- Jag tycker vi ligger i en annan dimension är Tvååker när det gäller det rent fotbollsmässiga. De kämpade och fightade men fick inte mycket ut av det. Även om man alltid är orolig innan säcken knutits till, tillade han.

Matchhjälten Dennis Olsson bubblade som en champagneflaska vid Nyår ettermatchen.

- Det känns som polletten ramlat ner för min del i höst. Jag gör mål och spelet fungerar. I dag var det en extra krydda att möta laget som Mattias Lindström tränar. Klart man ville vinna denna match, sa Dennis.

- Nu gäller det att vi samlar ihop oss igen. Det är långtifrån klart och vi måste se till att ta poängen som krävs för nytt kontrakt, tillade han.

I en match där kollektivet åter firade stora triumfer går extraplusen till Dennis Olsson, Emil Åberg, Jonatan Persson, Mathias Unkuri, Victor Wahlgren och Pontus Löfvenmark. Men med beröm godkänt till alla övriga i laget.

Eskils startelva:

Pontus Löfvenmark - Mathias Unkuri, Carl Thulin, Victor Wahlgren, Jonatan Persson - Isak Petersson (83 Filip Egger), Filip Ottosson, Jesper Lundborg (84 Filip Lundeberg), Dennis Olsson (84 Casper Seger) - Yonathan Getachew, Emil Åberg (90 Gjenis Zeqiri).

Bild: Bildburken.se