Serie:Ettan Södra 2020
Samling:13:00
Tung förlust när Eskils tappade ledningen
2020-11-14 18:03
Efter 40 minuter av matchen Assyriska-Eskilsminne fanns det inte någon som tittade på webbsändningen som ens i sin vildaste fantasi kunde tänka sig att Eskils skulle kunna tappa detta. Laget ledde med 2-1 och dominerade kraftigt. Men fem minuter senare stod det 3-2 till Assyriska som till slut kunde ta hem matchen med 4-2 sedan man definitivt slagit in spiken i den andra halvleken. Nu spetsas det till ytterligare för Eskils del i den jobbiga striden att undvika kval eller i värsta fall nedflyttning.
Matchen innehöll flera ansikten. Inledningen blev närmast chockartad då Assyriska spelade sig till ett friläge redan efter 1,37 där seriens suveräne skyttekung Simon Karlsson Adjei kom fri och placerade bollen upp i Pontus Löfvenmarks vänstra kryss.

Efter målet var det som om Assyriska raderades ur bilden. Eskils tog ett bastant grepp om hänelserna. Man spelade ut ett assyriska som verkade ha tappat all organisation. Eskils radade upp lägen och jobbade sig allt närmare en kvittering.

I den 16 minuten kom också utdelningen. Inte helt förvånande var det Dennis Olsson som snappade upp en dålig passning från en Assyriskaspelare och från långt håll såg han att målvakten var felplacerad och sköt in 1-1 från 35 meter.

I den 19 minuten blundade domaren för vad som på en bra tv-bild såg ut som en solklar straff när Jonatan Persson trycktes till rejält i ryggen inom straffområdet. Eskils vaskade fram ännu en högkaratig  chans i den 25 minuten men hemmamålvakten svarade för en svettig räddning.

Det osade katt i den 37 minuten då Adjei åter var på väg igenom men Mathias Unkuri svarade för årets hemåtrush och fick undan bollen till hörna och avslutade med en rejäl salva ovett till sina medspelare.

I den 40 minuten kom så den efterlängtade ledningen för Eskils del. Emil Åberg sprintade sig fram mellan Assyriskaspelare och slog bollen förbi målvakten mot tomt mål. En hemmaspelare rensade undan men då hade bollen enligt domare och linjedomare redan passerat linjen.

Trots ihärdiga protester från dagens matchkommentator stod resultatet fast och det var 1-2 på tavlan. Detta var Emils 18 mål och nu har han redan tangerat rekordnoteringen från 2018 när Eskils var ett topplag i serien.

Just då fanns det inget som talade för att matchen skulle sluta med annat än en Eskilsseger. Men på tre minuter vände det från dur till moll.

I den 42 minuten fick en hemmaspelare avsluta utanför straffområdet i lugn och ro till 2-2. I den 45 minuten fick en helt fri Assyriskaspelare nicka in 3-2 efter ett vänsterinlägg.

Någonstans här försvann energin, orken, kraften eller vad vi väljer att beteckna det som. I den andra halvleken kunde aldrig Eskils mobilisera om och replikera på hemmalagets ledning.

Man kämpade på med bollinnehav och försökte skapa chanser utan att kunna komma till. Istället var det ett piggt och egentligen ofattbartbart bra hemmalag - som inte hade mer än äran att spela för - som rullade på. Pontus Löfvenmark fick göra ett par riktigt starka räddningar för att hålla rent.

Vi ska dock inte glömma att det var bud på ännu en Eskilsstraff i den 57 minuten då bollen träffade armen på en hemmaspelare. Men även denna gång vinkade domaren avvärjande.

I den 89 minuten kunde seriens skyttekung Adjei göra sitt 25 mål för säsongen och fastställa resultatet till 4-2.

- Vi tar med oss de första 40 minuterna av matchen. Då fungerade spelet fantastiskt bra och vi dominerade kraftigt. Efter deras snabba två mål i slutet av halvleken var det som om killarna tog slut mentalt. Det har varit en tuff höst så det är förståeligt att detta sker, säger tränare André Petersson.

- Vi får hem och ladda om batterierna med vetskapen om att vi måste åka upp till Trollhättan nästa vecka. Nu får vi plocka fram det sista vi har i reservdepåerna och greja detta, tillägger han.

Bild: Bildburken.se