Matchnummer: 000026090
Samling:13:00
Oavgjord seriepremiär för Eskils herrar
2021-06-05 18:43

I matchens allra sista (straff-)spark tappade Eskilsminne IF en välförtjänt premiärseger hemma mot Västra Frölunda. Då stod klockan på 96 minuter. De flesta av de 100 åskådarna på Harlyckan trodde nog annars att det skulle kunna gå hela vägen då Emil Åberg dundrade in 2-1 på straff i den 80 minuten. Men när krutröken lagt sig stod det 2-2 (1-1).

Det bjöds på ett strålande sommarväder när lagen klev ut på den fantastiskt fina gräsplanen. Känslan var att gästande Västra Frölunda kommit för att hämta hem tre poäng. Laget vann kvalet ifjol men blev diskat på grund av att man spelade med en spelare som var avstängd.

Det var Eskils som började bäst och tog kommandot. Efter 13 minuter skapades den första heta chansen då Filip Lundeberg avslutade vasst men målvakten räddade till hörna. Två minuter senare nickade Lucas Ohlander över efter hörna.

Eskils tappade initiativet när man kom in i Västra Frölundas stressiga och slarviga tempo. Men gästerna kunde inte skapa något av värde då Eskils har en mycket stabil defensiv där det nya spelsystemet blir allt stabilare.

Hemmalaget kom igen och i den 30 minuten hade man ett snyggt anfall där Lucas Ohlander avslutade strax utanför. I 32 minuter får Eskils en frispark i vänsterläge. Frisparken nickas i mål men vinkas av för offside.

Men i 36 minuten skulle det inte gå att hålla Eskils utanför målprotokollet. Den här gången var det en frispark från höger som mittbacken William förpassade i mål till 1-0.

Tyvärr kunde inte hemmalaget täppa till defensivt utan gästerna kunde kvittera bara två minuter senare då Niklas Engberg gjorde 1-1.

Efter paus verkade gästerna klart tagna av matchtempot, värmen och möjligen också ovanan att spela på naturgräs. Eskils tog ett rejält grepp om matchen samtidigt som Frölundaspelarna började ligga alltmer över gränsen för det tillåtna. På en kvart ådrog man sig tre varningar. Den tredje var en våldsam tackling på Emil Åberg från Bryan Johansson. Här kunde Emil skadat sig rejält.

Eskils satte tryck på på gästerna men det dröjde fram tills den 80 minuten innan ledningsmålet skulle komma. Domaren blåste straff som Emil Åberg omsatte i 2-1. Emil dundrade bollen i stolpen och in utan chans för gästernas målvakt.

I 86 minuten signalerade alla för ny straff när Hampus Stoltz först hölls fast och sedan tacklades närmast livsfarligt i straffområdet. Domaren valde dock att blåsa hörna.

Västra Frölundas varningar fortsatte att hagla och landade till slut på fem. Men trots att gästerna verkade ha tappat både humör och spel så kunde man turligt få en poäng med sig hem.

En Eskilsspelare halkade i straffområdet och fällde en Frölundaspelare. Straffen satte Pascal Olsson i mål.

- Det känns förstås surt att vi ska tappa poäng på detta sätt. Vi var nära att avgöra matchen flera gånger men nu blev det så här, sa tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

- Jag tycker vi fungerade bra när vi höll oss lugna och inte föll in i deras spel. När vi är i rätt position är vi bolltrygga och vårt försvarsspel är väldigt bra, tillägger han.

Vad var du mest nöjd med i dag?

- Att alla spelare var löpvilliga och svarade för en maximal arbetsinsats, säger Patrik Ingelsten.

Om vi ska lyfta fram några spelare lite extra denna dag är det Jonatan Persson, Niklas Jönsson, Lucas Ohlander - som tyvärr fick utgå med skada i paus - och mittbackstrion.

Startelvan:

Pontus Löfvenmark - Victor Wahlgren, William Nilsson och Linus Persson - Jonatan Persson, Filip Lundeberg (67 Hampus Stoltz), Niklas Jönsson, Lucas Ohlander (46 Yonathan Getachew), Casper Seger - Emil Åberg, Jesper Lundborg (77 Jesper Larsson).

Bild: Bildburken.se