SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
5 - 0
Assyriska BK
Eskilsminne IF5 - 0Assyriska BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 juni, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000026036
Samling:13:00
Lucas Ohlander gjorde hattrick i Eskilskross
2021-06-19 18:47

De som kom till soldränkta Harlyckan på lördagen fick inte bara en snygg bränna utan dessutom uppleva Eskilsminne IF:s bästa insats hittills i Division 2 denna säsong. Matchen mot Assyriska vanns med 5-0 (1-0) och det var smickrande siffror för gästerna som efter att ha stretat emot i första halvlek blev totalt utspelat i den andra. Stor matchhjälte när samtliga spelare levererade på toppnivå var Lucas Ohlander som svarade för en äkta hattrick och ett spel som hör hemma betydligt högre upp i seriesystemet.

I vad som kan betecknas som tropisk värme genomförde Eskils en match där spelet till slut fungerade precis så som tränare Patrik Ingelsten efterlyst.

- Ja när vi fick fart på bollen och flyttade den snabbare och wingbackarna kom upp så satte vi press på dem. I första halvlek var vi stundtals lite för långsamma och hade inte fart på bollen men efter paus var det fantastiskt roligt att se, berömmer Patrik.

Eskilsminne avslutade matchen med sju spelare under 20 år på plan. Detta utan att tappa vare sig fart eller initiativ.

- Det är så kul att se hur dessa ungdomar kommer in helt respektlöst och spelar och samtidigt hur våra rutinerade killar stöttar och guidar dem på plan. I princip alla ungdomar var involverade i det sista målet, säger Patrik.

Assyriska startade optimistiskt och skapade två hörnor på fyra minuter innan Eskils tog över dirigentpinnen. Spelövertaget skulle också ge utdelning i den 15 minuten där bollen togs upp på vänsterkanten och Jonatan Persson spelade in en perfekt boll till en helt fri Hampus Stoltz som vinklade in 1-0.

Bara minuten senare höll han på att göra om bravaden från bortamötet mot Astrio då han var nära att ta bollen från gästernas målvakt sedan man ”såsat” med att sätta igång spelet.

Eskils vaskade fram ytterligare tre bra lägen innan paus där det sista i minuten 45+2 var vassast. Jesper Lundborg missade ett inspel från vänsterkanten med en millimeter. Där hade det annars garanterat varit mål. Men även efter 40 minuter ringde varningsklockorna men Assyriskas målvakt lyckades hinna före Hampus Stoltz med någon centimeter och få undan bollen.

Efter paus inleddes så Lucas Ohlander show. I en 55 minuten kom Casper Seger upp på högerkanten och tar sig runt försvararen och spelar trots hård uppvaktning fram Lucas Ohlander som med en klockren vänster gör 2-0.

Lucas är nära at få utdelning i den 59 minuten men kom lite fel i avslutet. I den 60 minuten var vi beredda att notera nytt mål av Lucas. Han kastade sig fram och fick på en stenhård språngnick där gästernas målvakt svarade för dagens grymmaste räddning till hörna.

Minuten senare var det dock dags. Lucas Ohlander letar sig fram till ett läge utanför straffområdet och sätter kallt 3-0 återigen med vänsterfoten.

Värmen och tempot hos de bolltagande Assyriskaspelarna började nu ta ut sin rätt. Det blev lite grinigt och varningarna duggade tätt mot slutet. Och deras humör blev inte bättre när de tvingades fälla Hampus Stoltz en bit utanför straffområdet. Fram steg Lucas Ohlander och placerade bollen utan chans för målvakten i dennes vänstra kryss till 4-0 i den 75 minuten.

- Jag var faktiskt ganska säker på att sätta den när det läget kom, sa en svettig, glad och trött Lucas efter matchen.

Därmed var hans äkta hattrick noterad.

I matchens 81 minut byter Patrik Ingelsten in tre spelare som fortsätter pumpa på. Linus Persson ersatte Victor Wahlgren i backlinjen medan Oskar Nilsson och Theo Sjöstrand ersatte Lucas och Yonathan Getachew.

Redan i den 72 minuten hade Noor Jassem ersatt Jesper Larsson och i den 65 minuten kom Max Persson in istället för Jesper Lundborg de och den övriga ”ungdomsligan” på plan var sedan involverade i slutpunkten på matchen. I den 93 minuten kunde nämligen Noor Jassem visa vilken oerhört effektiv och noggrann målskytt han är då han tryckte in 5-0.

Att plocka ut enskilda prestationer denna dag är svårt när Eskils visade upp vilken styrka laget besitter som kollektiv. Men det går inte att undvika att tala om Lucas Ohlanders insats. Han var i princip verskam över hela planen. Jobbade effektivt och konstruktivt på mitten, avslutade framåt och var ofta ner och stöttade upp och avvärjde i försvaret.

- Det kändes bra i dag. Vi spelade bra fotboll och fick äntligen utdelning. Fast det var stundtals fruktansvärt att spela i denna värme. Ett tag känds det som om jag inte skulle få luft, berättar han.

- Men det var viktigt att få denna seger. Nu kan vi ladda upp inför derbyt mot Höganäs. Det ska bli riktigt roligt att få möta brorsan Lowe. Jag har nog aldrig mött honom innan, skrattar han.

Notabelt i matchen var också att Lucas - som är naturligt vänsterfotad - inte kunnat använda sin vänster på ett tag.

- Jag fick en skada i ljumsken som gjorde att jag inte kunde avsluta som jag ville. I dag använde jag vänstern tre gånger och det blev tre mål, myser han.

En annan spelare som gjorde sin bästa match i Eskilströjan var Casper Seger.

- I dag fick vi mycket yta och vi kunde använda kanterna. Det blev många löpningar men så är det när man spelar wingback, skrattar Casper.

Samtliga spelare får med beröm godkänt denna dag. För målvakten Pontus Löfvenmark - som inte hade mycket att stå i - blev det en nolla bakåt. Den fixade han själv då han i den 83 minuten svarade för en strålande räddning på en frispark. Ett extra plus också till trebackslinjen med Victor Wahlgren, William Nilsson och Danijal Omanovic som skötte sig i det närmaste prickfritt.

Eskils startelva:

Pontus Löfvenmark - Victor Wahlgren (81 Linus Persson), William Nilsson, Danijal Omanovic - Jonatan Persson, Yonathan Getachew (81 Oskar Nilsson), Jesper Lundborg (65 Max Persson), Lucas Ohlander (81 Theo Sjöstrand), Casper Seger - Hampus Stoltz, Jesper Larsson (72 Noor Jassem).

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka