Tävling:
Matchnummer: 000026024
Eskils vann stort i derbyt
2021-06-23 23:52

För andra gången på fem dagar vann Eskilsminne IF stort över motståndet på Harlyckan och dessutom med identiska siffror, 5-0 (1-0). På onsdagen var det Höganäs BK:s tur att få uppleva gul-blå effektivitet när hemmalaget var skoningslöst mot ett motstånd som tappade både spel och humör i andra akten. Eskils tränare Patrik Ingelsten var inte nöjd med den första halvleken men desto bättre med det totala bokslutet efter uppvisningen den sista halvtimmen.

På förhand fanns en förväntan på en jämn derbymatch då Höganäs kom till matchen med 5-1 i ryggen mot Västra Frölunda i förra omgången. Gästerna började visserligen energiladdat i första halvlek där hemmaspelarna hade lite svårt att nå upp till den tändning man visade från start senast mot Assyriska.

Men trots att Höganäs försökte och hade en del bollinnehav skapade man inte speciellt mycket. Två situationer är noterade. I den 28 minuten då gästerna skapade en situation framför mål men Pontus Löfvenmark i hemmamålet svarade för ett bra ingripande. Likaså i den 30 minuten då Pontus vaket styrde ut ett hårt skott.

Då hade Eskils redan tagit ledningen i den 20 minuten då Filip Lundeberg kallt satte bollen i nät sedan Lucas Ohlander svarat för inspelet. Lucas hade sedan en vass frispark strax utanför i den 25 minuten.

Eskils kunde mycket väl utökat ledningen i den 33 minuten då William Nilsson först fick på en farlig nick strax utanför och sedan situations efter då Hampus Stoltz höll på att sno åt sig bollen från en ”sovande” Höganäsmålvakt.

I den 42 minuten fick Victor Wahlgren på ett bra avslut som mycket väl kunnat resultera.

Höganäs kom ut i andra halvlek och svarade för en våldsam offensiv inledningsvis. Lagets spelare var rejält uppskruvande men fick en påtaglig kalldusch i den 54 minuten då Jesper Lundborg efter snyggt förarbete på västerkanten kunde trycka in 2-0.

Efter första kvarten av andra halvlek började gästernas ork tryta då deras satsning på utjämning inte gav resultat. Eskils tog över matchen och resten blev en uppvisning från hemmalaget.

I den 71 minuten var det dags för 3-0 då Lucas Ohlander visade att målformen är bibehållen sedan han blivit helt frispelad. Två minuter senare kunde Eskils 16-årige Hampus Stoltz göra sitt fjärde mål för säsongen när han förvaltade ännu en briljant frispelning och gjorde 4-0.

Mot slutet tappade gästerna humöret och det såg stundtals inte speciellt trevligt ut på planen. Kulmen kom i den 85 minuten då Berkman Micoogullari lyckades dra på sig sitt andra gula kort - båda två för protester - och blev utvisad.

Eskilsspelarna visade åter att man håller huvudet kallt och utnyttjar motståndarnas svagheter. Det blev också en extra bonus då Hampus Stoltz visade sig vara en riktig måltjuv och forcerade in det avslut av Casper Seger som redan var på väg in i mål. Men anfallare ska ju göra mål och Casper tog det som en man.

- Jag fick ju målet först men jag gick faktiskt in till domaren och sa att det var Hampus som var sist på bollen, skrattar han.

Eskils kunde med lite tur gjort både två och tre mål till i den andra halvleken. Nu är de gul-blå enda obesegrade lag i serien och ligger på andra plats en poäng efter serieledande Ängelholms FF.

Efter matchen stod Eskilscoachen Patrik Ingelsten och njöt utanför omklädningsrummet.

- Helt ärligt var den första halvleken nog den sämsta i år. Trots det så leder vi och har fler chanser att göra mål och de har inte mycket att komma med, sa han.

- Efter paus spelade vi upp oss och alla killar visade att de gör allt för att vi ska vinna matchen. Fantastiskt roligt att vi fått igång målskyttet och detta lovar mer för framtiden, konstaterar han.

Patrik kunde också glädjas åt att fyra olika målskyttar höll sig framme denna kväll.

- Ja det är roligt att se hur vi fördelar målen men att anfallarna gör mål i varje match, berömmer han.

Denna kväll var det åter bara vinnare i Eskils. Trebackslinjen med Victor Wahlgren, William Nilsson och Danijal Omanovic var åter omutbara och målvakten Pontus Löfvenmark åter säkerheten själv. I andra halvlek hade Höganäs inte en enda chans.

Resten av utespelarna plus de fem avbytarna får åter klart godkänt.

Eskils startelva:

Pontus Löfvenmark - Victor Wahlgren (87 Max Persson), William Nilsson, Danijal Omanovic (87 Linus Persson) - Jonatan Persson, Yonathan Getachew (75 Marcus Nilsson), Lucas Ohlander, Filip Lundeberg (80 Niklas Jönsson), Casper Seger - Hampus Stoltz, Jesper Lundborg (75 Noor Jassem).

Bild: Bildburken.se