Matchnummer: 000026076
Samling:15:00
Eskils svarade för bottennapp mot Onsala
2021-06-27 20:05

”Årets bottennapp och förhoppningsvis det sista” - Så kategoriserade Eskilsminne IF:s tränare Patrik Ingelsten söndagens match mot Onsala BK. Matchen slutade med förlust 2-3 (1-2) på Onsalas konstgräs. Det var kollektivet som inte fungerade denna dag där framförallt passningsspelet inte var godkänt. På en positiva sidan fanns dock faktumet att Hampus Stoltz svarade för två mål, Pontus Löfvenmark gjorde en bra match i mål och Emil Åberg var tillbaka och spelade 90 minuter.

Förhoppningarna att Eskils förlustnolla skulle hålla i sig ännu en tid var starka när laget åkte till Onsala. Det blev tyvärr ett bakslag på den senaste veckans goda resultat när Onsala fick lov att kontrollera matchen från start.

- När man möter spelskickliga lag gäller det att inte låta dem få spelövertag. Om man stör dem blir de lättsårade. Men nu fick Onsala - som just är ett spelskickliga lag - övertaget, säger Patrik.

- När vi väl erövrade bollen så gjorde vi oss av med den alldeles för snabbt. Det gjorde att vår press inte fungerade. Detta var ett kollektivt bottennapp, konstaterar han.

Även om spelet inte fungerade som man nästan vant sig vid efter imponerande segrar mot Assyriska och Höganäs så var Eskils ändå hela tiden med i matchen målmässigt. Visserligen kunde Onsala gå upp till en ledning med 2-0 men reduceringen kom innan paus.

1-0 till Onsala kom på straff 24 minuten sedan Pontus Löfvenmark tvingats fälla en motståndare. 2-0 kom i den 41 minuten men redan två minuter senare var det dags för 2-1.

Efter ett snyggt anfall hamnade bollen hos en motståndare som sköt och i vägen stod Eskils specielle målgörare Hampus Stoltz och styrde in bollen till 2-1.

I den andra halvleken kunde Eskils kvittera i matchens 58 minut sedan Casper Seger serverat Hampus Stoltz en perfekt boll som han enkelt placerade i mål till 2-2. Detta var Hampus sjunde mål denna säsong.

Tyvärr kunde inte Eskils hålla undan utan i 74 minuten kom 3-2 till hemmalaget.

- Vi hade chanser till att rädda en poäng men tyvärr fungerade det inte denna dag. Vi har allesammans kommit överens om att detta måste glömmas nu och vi ska gå vidare med bättre insatser, lovar Patrik.

Hampus Stoltz och Pontus Löfvenmark höjde sig över mängden denna dag. Glädjande var också att Emil Åberg som varit skadad och borta i flera matcher nu kunde spela hela matchen.

Josef Getachew som inledde sitt A-lagsspel positivt har också varit borta några matcher men återkom även han med ett inhopp.