Matchnummer: 000026116
Samling:18:00
Oturlig derbyförlust trots stark Eskilsinsats
2021-07-07 23:20

Efter två mindre bra spelmässiga insatser med förlust som följd kom Eskilsminne IF tillbaka och gjorde en gedigen match borta mot seriefavoriten Ängelholms FF. Men trots ledning och en handfull mycket bra målchanser kunde inte de för dagen helblå Eskilsspelarna åka hem med någon poäng. ÄFF vann matchen med 2-1 (0-1) sedan hemmalaget haft marginalerna med sig vid de båda måltillfällena.

Eskils inledde onsdagens derby mycket positivt. Man vaskade fram ett par farliga tillfällen redan i de inledande minuterna. Hemmalaget hade ett avslut utanför mål i den 7 minuten men direkt skapade Eskils en het situation där Emil Åberg bara var millimeter från att nå bollen i helt friläge.

I den 31 minuten var i princip samtliga närvarande Eskilssupportrar uppe från stolarna och på väg att jubla när Emil Åberg spelas helt ren med hemmamålvakten men tyvärr avslutar på densamme.

Eskils fortsatte att kontrollera matchen bra. Hemmalaget tilläts inte skapa några chanser. Istället var det Eskils som skulle ta ledningen i den 40 minuten då Emil Åberg till slut kunde rulla in bollen sedan han tagit sig fram mot kortlinjen nära målvaktens vänstra stolpe. Ett välförtjänt mål av Emil och Eskils.

I 42 minuten hade Eskils ytterligare ett ypperligt läge att vaska fram en klar målchans men det rann ut i sanden.

Istället kunde ÄFF med lite tur kvitterat i 45 minuten men avslutet från nära håll av ÄFF-spelaren rensades undan av Eskilsspelare.

Eskils inledde den andra halvleken med en vass offensiv. Man tog sig fram tre gånger på högerkanten och det kändes som om ytterligare ett Eskilsmål var på väg.

Men tyvärr uppstod en mer eller mindre onödig situation där Eskilsspelare slarvade nära det egna målområdet och Anton Kinnander kunde trycka in 1-1. Ett mål som definitivt inte motsvarade spelbilden i det läget.

Eskils tappade ite fart av kvitteringen och i den 58 minuten glidtacklade Victor Wahlgren snyggt men fick samtidigt bollen på armen och domaren blåste straff. Denna straff omsatte Johan Oremo till 2-1.

Två baklängesmål på sju minuter som det tog lite tid för Eskilsspelarna att skaka av sig.

De sista 20 minuterna tog Eskils över matchen igen. Patrik Ingelsten - tränare i Eskils - gjorde några byten som gav ny energi. Inhopparen Jesper Lundborg tackade för förtroendet genom en listig lobb från högerkanten som överrumplade målvakten men tyvärr gick bollen centimetrarna över ribban.

Mot slutet tryckte Eskils på massivt. Vid två av de många hörnor man skapade sista minuterna var till och med målvakten Pontus Löfvenmark upp och försökte avgöra.

ÄFF lyckades dock rida ut stormen och man behöver knappast vara Eskilssupporter för att tycka att resultatet inte riktigt speglade händelserna på plan.

- Mina spelare svarade för en fantastiskt bra arbetsinsats. Alla slet och jobbade. I dag var vi bra spelmässigt och förlorade. Men denna insats var ett klart fall framåt, sa Patrik Ingelsten.

- Vi borde kanske kunnat avgöra matchen redan i första halvlek. De chanser vi skapade och det spelövertag vi hade kunde mycket väl resulterat i fler mål. Sedan har vi en olycklig period på några mintet då vi tappar bakåt. Men det är bara att komma tillbaka. Dagens arbetsinsats visade vad vi kan, betonar han.

Många spelare i Eskils ska ha stort beröm för sin arbetsinsats denna kväll och vi lider med laget som inte fick någonting med sig hem från Ängelholm.

Niklas Jönsson fick pris som bäste Eskilsspelare men det var många bra Eskilsinsatser ikväll.

Bild: Bildburken.se