Matchnummer: 137000081
Samling:18:00
Eskils tog säker seger i träningsmatchen mot BK Olympic
2021-07-26 23:12

Under måndagskvällen startade Eskilsminne IF upp höstsäsongen genom att träningsspela hemma på Harlyckans IP mot BK Olympic från division 2 Södra Götaland. En match som bjöd på alla möjliga väderlekar kunde till slut summeras med en stabil seger med 2-0 (0-0) till Eskils efter Emil Åbergs två fullträffar.

Matchen inleddes med en skön sommarkväll där Eskils tog tag i bollinnehavet och spelade med stort tålamod. Efter åtta spelade minuter hade himlen öppnat sig totalt och det vräkte ner en hagelstorm kombinerat med blixtrar och dunder. Matchen fick avbrytas i runt 20 minuter innan spelet kunde återupptas och vädret sprack upp igen. Precis innan uppehållet hade gästerna vaskat fram en jättechans efter två misslyckade chansbrytningar från hemmalaget där en fri Olympic-spelare rullade bollen mot öppet mål. Victor Wahlgren hade dock upptäckt faran och räddade med en glidtackling på mållinjen.

Direkt när matchen återupptogs kombinerade sig Eskils snyggt igenom och Filip Lundberg hittade en frispelad Danijal Omanovic som sköt hårt i burgaveln. BK Olympic hade sedan två halvchanser med en nick över på hörna och ett skott utifrån som gick mitt på Adam Larsson i målet.

Första halvlek bestod dock av mycket bollinnehav för Eskils som skulle skapa två heta chanser innan halvtidsvilan. William Nilsson nådde högst på en hörna i matchens 32:a minut och nickade i stolpen. Precis innan halvtid kom Eskils fram igen med ett fint anfall där Emil Åberg friställde Filip Lundeberg som tyvärr inte fick bättre träff än att bollen hamnade rakt på gästernas målvakt.

I halvtid gjorde Eskils fem byten och två av inhopparna Hampus Stoltz och Noor Jassem skapade direkt oreda i gästernas försvar. Hampus Stoltz hittade en passning i djupled på kvicke Noor Jassem som rundade målvakten snyggt, men kom dessvärre ur läge för att sätta dit den.

I matchminut 49’ var Hampus Stoltz på språng igen och kämpade fram bollen till Niklas Jönsson som fint friställde den pålitlige målskytten Emil Åberg som bombade in 1-0 till Eskils.

Gästerna stack sedan upp med en hörna som nickades strax över innan det var dags för Emil Åberg igen. Efter 60 spelade minuter drev Noor Jassem in bollen från kanten och ett hopslag med backen landade hos Hampus Stoltz ensam med målvakten som dock hann komma ut och göra sig stor. Returen studsade till Emil Åberg som drämde dit den på volley tyvärr aningen högt över. Han skulle dock få revansch tre minuter senare när Linus Persson satte en hög djupledsboll från backlinjen på en djupledsspringande Emil som kallt kunde sätta dit 2-0. Kort därefter höll han på att göra hattrick efter att han och Hampus Stoltz jagat livet ur backlinjen och vunnit tillbaka bollen, men skottet räddades av målvakten ut till hörna.

Lagen bytte sedan bollinnehav med varandra under slutfasen utan att kunna skapa de riktigt heta chanserna. I 71:a matchminuten kunde Eskils göra ytterligare fyra byten och slänga in ett ungt garde där Martin Falck äntligen fick göra sin A-lagsdebut i Eskilsminne IF efter en skadeförföljd vår efter det att han blivit uppflyttad i A-truppen i vintras.

Bara ett par minuter senare fick Eskils hörna och medan bollen var i luften blåste domaren av någon anledning straff. Hampus Stoltz fick chansen att göra matchens tredje mål, men målvakten tog straffen genom en fin räddning.

Eskilsminne tar till slut en rättvis seger sett till bollinnehav och antal heta målchanser och fick summa summarum en bra match i benen på mycket folk inför helgens återstart i seriespelet hemma mot Husqvarna FF.

Extra plus till Victor Wahlgren som ägnat sommaruppehållet åt att hitta tillbaka till fjolårsformen, samt tvåmålsskytten Emil Åberg och ett piggt inhopp från Hampus Stoltz.