SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Höganäs BK
0 - 3
Eskilsminne IF
Höganäs BK0 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 04 augusti, 18:30
Plats:Höganäs Sportcenter A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000026148
Samling:17:30
Ny klar derbyseger mot Höganäs för Eskils
2021-08-04 23:12

Det blev ännu en övertygande derbyseger för Eskilsminne IF när man på onsdagen mötte Höganäs BK för andra gången denna säsong. Hemmamatchen på Harlyckan vanns med klara 5-0. Bortamatchen i Höganäs blev en klar 3-0 seger sedan gul-blått haft ledningen med 2-0 i paus. Huvudtränare Patrik Ingelsten var mycket nöjd med kollektivets insats denna kväll, inte minst med den täta defensiven som inte tillät Höganäs skapa speciellt mycket.

Målskyttet inleddes redan efter ett par minuters spel. Efter en hörna gick bollen in i Höganäs straffområdet igen och där dök mittbacken William Nilsson upp och glidtacklade in 0-1.

- Efter målet blev vi lite överdrivet försiktiga. Detta händer ofta när man får en tidig ledning. Vi blev passiva och Höganäs tilläts föra matchen. Men i sista 20-25 minuterna av första halvlek så tog vi åter över kommandot, förklarar Patrik.

Innan paus hann Eskils med att göra 0-2. Detta var på en långboll som Emil Åberg vann och kunde runda målvakten och enkelt sätta in den i öppet mål.

- Efter paus öppnade vi riktigt bra. Presspelet fungerade bra och vi tillät inte Höganäs skapa något. Det var egentligen först i slutet när hemmalaget tryckte på med allt man hade. Men då klev Pontus Löfvenmark fram och visade vilken bra målvakt han är, berömmer Patrik.

Strax före slutsignalen passade så Yonathan Getachew på att avsluta målskyttet genom att göra 0-3.

- Ett fantastiskt snyggt mål och en mycket bra prestation av ”Yonte”, säger Patrik.

- Detta känns riktigt bra. Vi var det bättre laget i kväll och hela kollektivet klev fram och visade styrka. Nu har vi hållit nollan i de tre senaste seriematcherna plus i träningsmatchen mot Olympic. Detta känns förstås förtroendeingivande då vi på söndag åker för att möta Husqvarna borta, förklarar Patrik.

I senaste hemmamatchen besegrades Husqvarna med 1-0 och Patrik varnar för underskattning.

- Det är ett bra lag med bra organisation. Oerhört svårt att göra mål på, konstaterar han.

Till saken hör förstås att Eskils inte heller är så lätt att göra mål på nu.

Text: Lasse Möller
Foto: Bilsburken.se


<< Tillbaka