Matchnummer: 000026160
Samling:13:00
Eskils imponerade mot Dalstorp
2021-08-14 20:29

Eskilsminne IF:s herrar hade inga problem att studsa tillbaka efter den snöpliga bortaförlusten mot Husqvarna. På lördagen besegrade man gästande Dalstorps IF på ett imponerande sätt. Matchen vanns med 5-2 (2-0) och Eskils var aldrig hotat.

Eskils fick en smakstart då man redan i 4 minuten kunde göra 1-0. Lagkaptenen Jonatan Persson tog sig upp på vänsterkanten. Spelade in en hög boll som mittbacken William Nilsson nickade ner till Emil Åberg som på skyttekungens manér tryckte in ledningsmålet.

Eskils fortsatte hota och man kan främst notera två riktigt heta chanser. Först i den 18 minuten då Emil Åberg avslutade millimetrarna utanför och sedan i den 27 minuten då Lucas Ohlander serverade Emil ett inspel men Emils nick gick utanför.

I den 39 minuten skulle det dock bli utdelning då Lucas Ohlander snyggt gjorde bort motståndarförsvaret och satte 2-0.

I andra halvlek åkte Eskils sittande mittfältare Niklas Jönsson på en brutal tackling bakifrån av Dalstorps Joakim Engström. Dalstorpsspelaren fick en varning medan Niklas Jönsson tvingades halta av planen med en kraftig svullnad tre minuter senare. I nuläget är det oklart hur illa det har tagit.

Eskils fortsatte pumpa på framåt och Emil Åberg var en ständig oroskälla för bortalaget. Men det var Jonatan Persson som skulle bjuda på dagens snyggaste mål då han bombade in 3-0 i nättaket sedan inhoppande Filip Lundeberg serverat inspelet från högerkanten i den 50 minuten.

I den 70 minuten gjorde Eskils tre byten på en gång för att spara spelare inför Svenska Cupen hemma mot HIF på onsdag och Assyriska borta på lördag.

- Jag hade bestämt mig för att byta tidigt och även om de spelare som kom in är duktiga och gjorde det bra påverkar det spelet med så många nya på plan. Av den anledningen kunde Dalstorp få ett par mål med sig men det är inget att bli orolig för. Jag lastar inte spelarna för detta utan det var mera en effekt av att vi måste se till att hålla alla våra spelare fräscha i en tuff period, sa tränare Patrik Ingelsten.

I den 77 minuten kunde Dalstorp reducera till 3-1 genom Mattias Järsenholt sedan det blivit lite tveksamt i Eskils struktur. Men repliken kom redan i den 79 minuten då inhopparen Hampus Stoltz tryckte dit 4-2. Detta var 17-åringens åttonde fullträff för säsongen vilket i sig är högst anmärkningsvärt.

Dalstorp reducerade till 4-2 i den 87 minuten genom Axel Svenningsson men återigen dröjde det bara två minuter innan Eskils replikerade. I en av många heta situationer framför gästernas målvakt tog en Dalstorpsspelare med handen och domaren dömde straff.

Fram klev Emil Åberg och visade inte någon som helst nåd när han dundrade in 5-2.

- Jag är mycket nöjd med insatsen i dag. Samtliga spelare svarade för bra insatser, säger Patrik.

Han brukar inte dela ut individuellt beröm men idag gjorde han ett undantag.

- Linus Persson gick in som mittback och svarade för en strålande insats. Yonathan Getachew var fantastiskt bra i sin position på mittfältet, poängterade han.

Plus också till Emil Åberg som med lite flyt kunnat göra ytterligare två-tre mål denna dag. Men som sagt högt betyg till alla spelare denna segerrika dag.

Text: Lasse Möller