Matchnummer: 000026232
Samling:18:00
Stark defensiv när Eskils tog stabil seger
2021-08-25 22:54

Eskilsminne IF:s herrar tog en viktig seger hemma på onsdagskvällen då man besegrade Halmstadslaget Astrio med 2-0 (1-0). Segern ska ställas i ljuset av att Eskils saknade sex spelare som normalt ingår i matchtruppen. Även om gästerna stundtals hade mycket bollinnehav och slet frenetiskt för att skapa chanser kontrollerade Eskils matchen på ett imponerande sätt. Dessutom vaskade hemmalaget fram ytterligare sex vassa lägen som åtminstone ett par borde resulterat i mål.

Astrio visade direkt från avspark att man vill få kontroll över matchen. Man pressade upp och visade prov på stor rörlighet. Detta skapade dock i princip inga problem för ett Eskils som helt behärskade det låga försvarsspelet. Backtrion Victor Wahlgren, Marcus Nilsson och Linus Persson styrde defensiven och hade god hjälp av wingbackarna Casper Seger och Jonatan Persson som opererade både offensivt och defensivt med framgång.

De sittande mittfältarna Josef Getachew och Niklas Jönsson hade en hel del jobb liksom anfallstrion Emil Åberg, Lucas Ohlander och Jesper Lundborg.

I den 12 minuten kom första farligheten i matchen då Emil Åberg snodde åt sig bollen och spelade Lucas Ohlander som dock inte fick till avslutet. I den 29 minuten var det Emil Åberg som sånär hade nått bollen på en rak passning centralt men Astrios målvakt hann före.

I den 35 minuten skulle det dock bli utdelning. Eskils erövrade bollen på mittfältet och Emil Åberg fick en delikat passning som han förvaltade genom att servera Jonatan Persson ett perfekt läge på vänsterkanten. ”JP” satte kallt 1-0.

Minuten senare var vi beredda att signalera för ytterligare ett hemmamål men Casper Seger - som serverats en kalaspassning från Emil Åberg - kunde inte överlista gästernas målvakt.

Den andra halvleken fick en perfekt start för Eskils del. Redan i den 47 minuten kom Jonatan Persson i perfekt inläggsläge på vänsterkanten. Hans höga inspel hamnade i perfekt höjd för Lucas Ohlander som nickade in ett mål som hämtats från instruktionsboken.

I den 61 minarten kom Astrios enda riktigt vassa chans i matchen men Pontus Löfvenmark i Eskgilsmålet svarade för en grym räddning och fick ut bollen till hörna.

I 69 matchen kom Jesper Lundborg fri och avslutade kallt och alla - inklusive linjedomaren - konstaterade att det var mål. Dagens huvuddomare Mattias Theander valde dock att själv döma bort det för offside. Detta var dagens stora frågetecken kan tilläggas.

Resten av matchen blev en kavalkad av Eskilschanser. I den 79 minuten hade laget en vass frispark som gästernas målvakt lyckades få undan. I den 89 minuten kom inhopparen Theo Sjöstrand fri och avslutade med en boll som smet centimetern utanför bortre stolpen. Här hade vi verkligen unnat Theo - som svarade för ett mycket piggt inhopp - ett mål.

Sista chansen hade Emil Åberg i 90 minuten då han kom helt fri men även denna gång svarade en duktig målvakt i Astrio för en räddning.

Med 12 minuter kvar av ordinarie tid kom Alexander Engholm in istället för Jesper Lundborg. Det var Alexanders första minuter på ett och ett halvt år.

- Det kändes fantastiskt att äntligen få göra come back. Jag är lite trött men det känns ingenting där skadan satt, berättade han direkt efter matchen.

Var det lite nervöst att kunna spela igen efter ett så långt uppehåll?

- Nej det var bara att gå in ock köra. Nu hoppas jag snart vara i full matchform och få spela mer under hösten, sa han.

Tränare Patrik Ingelsten var nöjd med segern även om det fanns små skönhetsfläckar.

- Vi svarade för ett helt fantastiskt lågt försvarsspel. Vi kontrollerade matchen fullständigt. Men tyvärr blev våra tekniska fel lite väl många. Felpass och för snabba anfall. Dessutom borde vi nog gjort ytterligare något mål, sa Patrik.

- Men detta var en viktig seger. Det känns bra att vi trots att det inte fungerar helt perfekt kan vinna utan att vara hotade, tillade han.

Eskilsspelarna svarade för en kollektivt mycket bra arbetsinsats. Hela laget deltar i defensiven där Pontus Löfvenmark styr hela matchen igenom.

Alla ska ha med beröm godkänt. Lite extra plus vill vi dock ge till Theo Sjöstrand som verkligen kom in och satte prägel på matchen den korta tid han var med.

Eskils startelva:

Pontus Löfvenmark - Victor Wahlgren, Marcus Nilsson, Linus Persson - Jonatan Persson, Josef Getachew, Niklas Jönsson (67 Max Persson), Casper Seger (78 Theo Sjöstrand) - Jesper Lundborg (78 Alexander Engholm), Emil Åberg, Lucas Ohlander.