Matchnummer: 000026176
Samling:13:00
Försmädlig förlust när chanserna brändes
2021-08-28 20:42

Ifjor spelade Gjenis Zeqiri i Eskilsminne IF utan att göra några djupare avtryck. Inför denna säsong lämnade han för Vinbergs IF och på lördagen var det just han som såg till att Eskils åkte på ett synnerligen försmädligt nederlag hemma på Harlyckan med 0-1 (0-1). En match där bortalaget skapade två ”nästanchanser” och gjorde ett mål medan hemmalaget Eskils plockade fram tiotalet gyllene lägen utan att lyckas få bollen i mål.

- Detta var värre än matchen mot Assyriska där vi spelade 1-1. Vi hade ännu fler lägen här utan att kunna avgöra, sa en bedrövad Patrik Ingelsten, huvudtränare i Eskils efter matchen.

- Jag tycker vi stod upp bra i närkamperna och tog löpningarna hela matchen. Men det glöder inte tillräckligt i dag om våra spelare. Vi måste ta för oss mer. Det måste få göra ont, tillade han.

Känslan var att Eskils och Vinberg skulle kunnat spela fram till Annandag jul utan att hemmalaget skulle kunna få in en kvittering. Redan efter 0-1 i den 15 minren började gästernas målvakt maska så smått och efter paus var inte Vinberg över mittlinjen många gånger. Laget spelade för tre poäng och gjorde det med stort hjärta och uppoffrande.

Redan i den 6 minuten kunde Eskils med lite flyt tagit ledningen. Men hörnan som slogs smet utanför. Istället fick Vinberg ett kontringsläge men där kunde målvakten Pontus Löfvenmark och wingbacken Jonatan Persson med gemensamma krafter reda upp situationen.

Två minuter senare rusade Gjenis Zeqiri mot Eskilsmålet med en hemmaback jagande bredvid. Pontus Löfvemark rusar ut utanför straffområdet och får bollen på sig som studsar ut och träffar Zeqiri och går i en båge in i hemmamålet till 0-1.

Efter det radades hemmachanserna upp.

24 minuten ett bra avslut av Hampus Stoltz där målvakten gjorde en stark räddning. Returen sköt Yonathan Getachew rakt på målvakten. I 36 minuten fick Emil Åberg en perfekt boll av Filip Lundeberg men lobbade bollen utanför.

I 39 minuten inkast från Jonatan Persson som Lucas Ohlander nickar lågt men målvakten gör en bra räddning. I den 41 minuten skott av Hampus Stoltz men målvakten räddar. 42 minuten nick i ribban och ut av Emil Åberg.

I den 44 minuten bicycletas av Hampus Stoltz utanför. I den 45 minuten  Emil Åberg skott strax utanför.

Efter paus såg det i princip likadant ut. Förutom att gästerna spelade än mer defensivt.

I den 47 minuten en jättechans efter hörna men Vinbergs målvakt lyckades mirakulöst nog få tag i bollen i röran av ben. I den 59 minuten nick över av Emil Åberg. I 64 minuten var Hampus Stoltz nära att bli helt fri men en Vinbergsback kunde trixa loss bollen och få undan den.

I 71 minuten Emil Åberg fint fram men passningen till medspelare i straffområdet når inte fram. I 82 minuten nick utanför av Josef Getachew.

Efter matchen var besvikelsen stor och onekligen krävs väl lite analys och eftertanke inför nästa uppgift som är Varbergs GIF borta nästa lördag.