Matchnummer: 000026192
Samling:13:00
Eskils tog en komfortabel seger
2021-09-11 18:47

Det är inte enkelt att möta Eskilsminne IF just nu. Trots att tränare Patrik Ingelsten inte var riktigt nöjd med tändning och effektivitet i lördagens hemmamatch mot IK Tord blev det en klar seger med 4-1 (1-0). Efter storspelet mot Ängelholms FF var det lite av ”dagen efter” mot Tord som trots att laget är i skriande poängbehov inte hade en reell chans att hota ett för dagen oerhört starkt och kompetent Eskils.

- Det blev aldrig något riktigt liv i matchen. Vi gjorde ingen stor match men vi är tillräckligt bra för att besegra Tord behagligt trots det, sa Eskilstränaren Patrik Ingelsten efter matchen.

- Vi hade full kontroll på matchen och det blev en mycket komfortabel seger utan att vi nådde de spelmässiga höjderna vi hade mot ÄFF. Det känns skönt att vi kan konstatera att vi är så här bra. Vi gör fyra mål men bränner ju ett antal chanser, konstaterar han.

Det dröjde fram tills den 14 minuten innan Eskils vaskade fram första läget. Det var Filip Lundeberg - som fick spela från start - som svarade för en stark aktion innan han avslutade med ett skott som styrdes till hörna. Nästa chans dök upp i den 26 minuten då först Yonathan Getachew sköt och målvakten räddade och där Jonatan Persson drog till på returen som gick via en Tordspelare till hörna.

I den 30 minuten var det dock dags för 1-0. Ett uppvisningsanfall där Lucas Ohlander löpte centralt och spelade ut bollen till höger där Jonatan Persson stormade fram och spelade in till Hampus Stoltz som tryckte in sitt nionde mål i serien denna säsong.

Eskils momentum försvann dock lite efter målet och Tord stack emellan med den första av totalt två chanser för dagen. Ett lurigt skott efter hörna där Pontus Löfvenmark svarade för en jätteräddning och tippade bollen till ny hörna.

I den 44 minuten fick Casper Seger ett kalasläge men sköt tyvärr högt över.

Eskils startade den andra halvleken mer bestämt och med högre tempo än man inledde den första. Redan i 46 minuten serverade Lucas Ohlander sin forwardskollega Hampus Stoltz ett perfekt högerinlägg men Hampus nick gick rakt på gästernas målvakt.

Men i 48 minuten skulle det dukas upp för ännu ett hemmamål. Lucas Ohlander får en knuff i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Lucas sätter distrikt 2-0 och då hade matchuret räknat upp till 48 minuter.

I den 58 minuten var vi beredda att notera 3-0 men Hampus mål dömdes bort för offside.

Hampus Stoltz - som också fick starta matchen - var het för dagen och fick ett nytt jätteläge i den 67 minuten då Filip Lundeberg frispelade honom. Men Hampus skott räddades återigen av målvakten.

I den 72 minuten ”knoppade” hemmaförsvaret in fullständigt och lät Tords Adam Öksüz göra 2-1. En ren bjudning som kunde skapat oro i hemmalägret om inte repliken kommit ganska omgående.

I den 76 minuten kapades Hampus Stoltz fult bakifrån i straffområdet av målvakten. Bollen lades åter upp på straffpunkten av Lucas Ohlander. Hans stramare var dock inte lika välriktad senan gång utan målvakten räddade. Returen gick dock ut till Lucas som revanscherade sig med att slå bollen i nät till 3-1.

Matchen avslutades målmässigt i den 87 minuten när inhoppande Jesper Lundborg gjorde 4-1 efter ett nytt snyggt Eskilsanfall.

- Det var roligt att se hur Hampus Stoltz och Filip Lundeberg kom in från start i dag och visade att man verkligen vill vara med och slåss om en ordinarie plats, förklarade Patrik Ingelsten.

Noteras kan att Emil Åberg startade på bänken efter sjukdomstecken i veckan. Hans inhopp var piggt och bara målet saknades efter en riktigt hård arbetsinsats under de 25 minuter han spelade.

Nu väntar närmast bortamatch nästa veckoslut då Eskils åker till Torslanda.