SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Västra Frölunda IF
0 - 1
Eskilsminne IF
Västra Frölunda IF0 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 oktober, 13:00
Plats:Ruddalen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000026217
Samling:12:00
Ny seger när Eskils nollade Frölunda
2021-10-09 17:54

Den på förhand svåra bortamatchen mot nedflyttningshotade Västra Frölunda resulterade i seger och hållen nolla för Eskilsminne IF. Man vann matchen med 1-0 (1-0) trots att spelet inte fungerade riktigt som tränare Patrik Ingelsten önskade. Men det var en helgjuten kämpainsats som gav resultat och Eskils ligger därmed på andra plats i tabellen efter serieledande Ängelholm.

Matchen på Ruddalens konstgräs i Göteborg kunde ha mer att önska rent spelmässigt. Men i slutändan är poängen det som räknas så tränare Ingelsten var ändå nöjd efter slutsignalen.

- Planen var torr och det gjorde att bollen studsade lite hur som helst. Vi fick aldrig till det där passningsspelet och bollinnehavet som vi vill. Det blev korta anfall och väldigt böljande vilket passade Frölunda bättre, konstaterade han.

Matchens enda mål föll i den första halvleken. Yonathan Getachew slog en perfekt djupledspassning till Emil Åberg som serverade Lucas Ohlander fritt mål och 1-0 var ett faktum.

- Ett fantastiskt snyggt mål. Vi skapade förutom målet en del chanser. Segern var absolut rättvis då vi var det bättre laget. Frölunda fick inte till speciellt mycket, förklarar Patrik.

- Killarna svarade för en hundraprocentig arbetsinsats vilket gläder då spelet inte fungerar. Nu väntar ännu ett långt uppehåll på 14 dagar till nästa match, poängterar han.

Nästa match spelas borta mot Ullared den 24 oktober.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka