Matchnummer: 000026008
Samling:13:00
Mållöst mot Sävedalen trots många Eskilschanser
2021-10-30 17:38

Om man kunnat vinna en fotbollsmatch på poäng så hade Eskilsminne IF otvetydigt varit en vinnare mot Sävedalen på lördagen. Men tyvärr så brändes alltför många klara målchanser denna dag och matchen slutade 0-0 vilket var smickrande för gästande Sävedalen som hade en chans på 90 minuter plus tillägg. Poängförlusten sved hos huvudtränare Patrik Ingelsten som inte var nöjd med skärpan hos laget denna dag.

- Jag kan inte klaga på viljan hos killarna eller på vårt försvarsspel som var helgjutet. Men tyvärr var vi för slarviga och passningsspelet höll inte kvaliteten. När man skapar så många klara chanser bör det bli några mål, tyckte Patrik efter matchen.

Sävedalen bjöd hyfsat motstånd den inledande kvarten och försökte spela sig fram till lägen. Eskils trebackslinje med Victor Wahlgren, Linus Persson och Danijal Omanovic - understödda av övriga lagkompisar - var dock imponerande denna dag. Man hade nästan total kontroll på motståndarna matchen igenom.

I den 18 minuten kom den första heta chansen men Emil Åbergs avslut smet utanför.

I 28 minuten tog sig Jesper Lundborg in i straffområdet från högerkanten och kapades obönhörligt av målvakten. Straffen dundrade Emil Åberg i målvaktens högra stolpe men returen lyckades ingen Eskilsspelare snappa upp.

I 30 minuten avslutade Filip Lundeberg men målvakten räddade men i den 33 minuten var alla beredda att jubla för hemmamål. Jonatan Persson vann en närkamp med en motståndare men ensam med målvakten slog han bollen millimetrarna utanför bortre stolpen.

I 37 minuten blev den en tilltrasslad situation framför gästernas mål men trots att Eskilsspelarna svärmade som ilskna bålgetingar kunde man inte få in bollen bakom gästernas målvakt.

Den andra halvleken fortsatte i samma anda. I 51 minuten kom Jonatan Persson fram på vänsterkanten och in i straffområdet men avslutet tog i burgavelns utsida,

I den 65 minuten svarade jesper Lundborg för ett perfekt inspel från högerkanten mot framstormande Emil Åberg. Här gjorde dock Sävedalenförsvararen en fantastisk brytning till inkast.

I 65 minuten fick Emil Åberg skottläge men sköt högt över. I den 68 minuten hade Lucas Ohlander möjlighet men blev inte färdig att avsluta i tid.

Sävedalens enda chans och skott på mål att tala om kom i den 75 minuten. Här var Eskilskeepern Pontus Löfvenmark dock med på noterna och gjorde en makalöst bra räddning.

I 83 minuten fick inhopparen Yonathan Getachew läge men sköt okoncentrerat långt utanför från halvdistans. Matchens sista läge fick Jepser Lundborg men malvakten räddade.

- Det gäller att ta vara på de klara chanser man får. Vi gjorde inte det i dag. Vi är totalt överlägsna i matchen och de har 90 procent av sitt bollinnehav i sin backlinje. Surt att vi inte kan avgöra detta, säger Patrik Ingelsten.

- Det positiva vi kan ta med oss från matchen är att vi bygger en oerhört stabil defensiv för framtiden, slutar han.