Matchnummer: 000026044
Samling:12:00
Imponerande insats när Eskils fick revansch
2021-11-06 17:47

Eskilsminne IF:s herrar svarade för en gedigen insats när man på lördagen bortabesegrade Vinberg med 3-0(3-0). Trots underlaget visade Eskils upp ett bra tekniskt fotbollsspel och dessutom var presspelet enligt lagets huvudtränare Patrik Ingelsten gigantiskt denna dag. Segern innebar att Eskils därmed fick revansch för vårens mycket försmädliga förlust hemma. Samtidigt som Vinberg inte stärkte sina aktier i nedflyttningsdramatiken.

Det behövdes bara en halvlek för Eskils att punktera matchen. Detta trots att planen definitivt inte gynnade Eskils mera tekniska och snabba fotboll.

- Planen var bedrövlig. I andra halvlek blev den i princip mer och mer en leråker. Jag är imponerad över hur killarna trots detta behärskade den rent tekniskt och vi spelade riktigt bra fotboll med tanke på förutsättningarna, säger Patrik.

0-1 kom i 24 minuten efter en kombination på vänsterkanten som gav ett inspel där lagets skyttekung Emil Åberg höll sig framme och snygg tryckte in bollen.

I den 32 minuten svarade Yonathan Getachew för en fin prestation där han först skottfintade bort både försvarare och målvakt och sedan elegant placerade in bollen till 0-2 med sin vänsterfot.

Spiken och matchens slutresultat kom i den 44 minuten då Emil Åberg spelade fram Lucas Ohlander som ordnade 0-3.

- Dagens absolut största behållning är vårt presspel. Det var gigantiskt. Vi tillät inte Vinberg ha ett enda avslut på mål efter paus. Totalt hade de ett skott i ribbans överkant och ut och ett par avslut som vår målvakt Adam Larsson räddade, konstaterar han.

Eskils gjorde samtliga fem byten under matchen vilket Patrik också menar är positivt.

- Det innebar att alla fick bra med speltid i dag, poängterar han.

I och med segern lever fortfarande hoppet om en andraplats i sluttabellen men då måste man först och främst klara av nästa match som spelas på Harlyckan lördagen den 13 november klockan 14 mot Varbergs GIF.