Matchnummer: 000026072
Samling:13:00
Onödigt spännande när Eskils vann mot Torslanda
2021-11-28 18:03

I säsongsepilogen tog Eskilsminne IF emot Torslanda IK på Harlyckans konstgräs denna kalla novembereftermiddag. Eskils tog tag i taktpinnen direkt från start och drog upp ett rasande tempo som gästerna hade svårt att hänga med i. 3–0 i halvtid var nästan i underkant och spelet värmde den publik som letat sig ner till Harlyckan trots kylan. Dessvärre tappade hemmalaget glöden något i den andra halvleken och slutresultatet 3–2 var nära att bli ett kryss i slutminuterna när gästerna prickade stolpen.

Det var inte en fråga om att spelarna gått på någon mental tidig ledighet när man summerade den första halvleken mellan Eskilsminne IF och Torslanda IK. Gästerna satte en hög press, men ett bolltryggt hemmalag imponerade med att ta sig ur situationerna gång på gång på ett föredömligt sätt. Eskils kombinerade sitt kortpassningsspel med en stor löpvilja i djupled och Eskils forsade fram på alla håll och kanter medan gästerna fick fokusera på att försöka freda målet.

Det dröjde inte heller länge innan bollen letat sig in i nätmaskorna bakom gästernas målvakt. I ett fint anfall längs vänsterkanten hittade Jonatan Persson in till Lucas Ohlander som kallt kunde lägga in den redan i den 8:e matchminuten. Bara tre minuter senare fick Eskils en frispark i ett farligt läge utanför straffområdet. Lucas Ohlander stegade upp och smällde in bollen snyggt i krysset med sin känsliga vänsterfot.

Chanserna fortsatte flöda och redan i den 23:e matchminuten kunde den notoriske målskytten Emil Åberg bomba in 3–0 efter fint förarbete av Lucas Ohlander som var inblandad i mycket denna dag. Eskils fortsatte att trumma på halvleken igenom när man visade upp ett fantastiskt spel och publiken undrade mest hur många Eskilsmål det skulle bli.

Efter halvtidsvilan gick hemmalaget dock ner sig lite och Torslanda kunde jämna ut spelet och faktiskt också ta över bollinnehavet periodvis i den andra halvleken. Eskils var dock inte ofarliga utan fortsatte skapa chanser, men det började dock bli fler även för gästerna. I den 66:e matchminuten kunde Gustav Forsell reducera till 3–1 och bara några minuter senare kunde Hampus Davidsson göra 3–2. Även om Eskilsminne fortsatt kändes som det bättre laget började matchen svänga lite fram och tillbaka.

Den stora chansen till kvittering skulle dock komma för gästerna i matchens slutminuter när Torslanda fick in bollen i straffområdet och till slut kunde komma till avslut. Bollen träffade som tur var stolpen bakom Adam Larsson i målet och efter lite turbulens lyckades man till slut rensa undan. De sista minuterna spelade Eskils sedan smart av matchen och kunde ta 12:e raka utan förlust och fjärde raka segern när slutresultatet skrevs till 3–2 (3–0).

Trots en lite sämre andra halvlek tar vi framförallt med oss en väldigt fin förstahalvlek med ett spel som vi ser fram emot att bygga vidare på under nästkommande säsong i Division 2. Det räckte till slut till en andraplats och tyvärr blev kvalspelet bortplockat i år på grund av en försenad och förlängd säsong som följd av pandemin. Vi tackar alla som följt Eskilsminne IF under säsongen 2021 och hoppas att kunna överträffa årets resultat under 2022!