SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
0 - 4
AIK
Eskilsminne IF0 - 4AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 februari, 15:15
Plats:Olympiafältet Plan 10 konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000353003
Samling:14:15
AIK:s chocköppning sänkte Eskils
2022-02-27 20:58

En något skakig och nervös första halvlek följdes av en betydligt bättre andrahalvlek när Eskilsminne IF på söndagen tog emot Allsvenska AIK på Olympias konstgräs. Matchen slutade 0-4 (0-3) och det var blandade känslor hos huvudtränare Patrik Ingelsten efter matchen. Missnöje med de första 45 minuterna och stolthet efter de avslutande.

- I den andra halvleken visade vi att vi kan spela vår egen fotboll. Även om det är oerhört svårt att skapa chanser på ett av landets bästa fotbollslag så stod vi upp bra och krigade. Vi spelade vårt eget spel och killarna gjorde stark andra halvlek, konstaterade han efter matchen.

- Den första halvleken däremot är jag inte nöjd med. Killarna verkade tagna av stundens allvar och vi gjorde inte som vi sagt vi skulle. Vi blev ihåliga och slarviga med passningarna. Det var ingen bra insats, förklarade Patrik.

Det tog knappt tre minuter innan Nabil Bahoui kunde göra 0-1 efter väl passivt Eskilsspel framför mål. 0-2 gjorde samme spelare på nick efter inlägg från höger i den femte minuten. Helt omarkerad kunde han nicka in bollen bakom en chanslös Harry Lomsten.

0-3 kom i den 25 minuten genom Zachary Elbouzedi även det efter tveksamt försvarsarbete.

I pausen talade vi med Nabil Bahoui som trots de snabba baklängesmålen berömde Eskils.

- Ni är ett bra lag. Det är roligt att se att ni verkligen försöker spela ert eget spel, berömde tvåmålsskytten.

Efter paus samlade Eskils sina styrkor och laget svarade för en stark andra halvlek. Killarna jobbade enormt och kunde till och med sätta press på AIK stundtals. AIK mönstrade sin ordinarie startelva med mängder av högklassiga Allsvenska spelare men hemmalaget stod upp strålande.

Lite oturligt kom dock ännu ett baklängesmål i den 86 minuten när en friställd Meja rullade in 0-4 bakom en chanslös Harry Lomsten.

- Det är förstås roligt att få beröm av motståndarna när man samtidigt inte alls känner sig nöjd med sin egen prestation, säger Patrik med antydan till ett leende.

- Men detta är en viktig lärdom för killarna inför framtiden. Av matcher som dessa går man framåt och utvecklas. Jag hoppas verkligen att vi ska ha nytta av cupspelet när serien börjar, menar Patrik.

Cupspelet är dock inte avslutat ännu. Den sista gruppmatchen borta mot Örgryte IS borta. Eskils är varnat då ÖIS besegrade ÖSK på bortaplan på söndagen.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka