Eskils ångar på - 5-1 mot Varbergs GIF
2022-05-08 18:35

En klar hemmaseger mot Varbergs GIFoch utökad serieledning blev facit av Eskilsminne IF:s insats på söndagen. Man vann med komfortabla 5-1 (2-1)  vilket kunde varit ytterligare ett par mål större om man utnyttjat några av de ytterligare måltillfällen som jobbades fram. Trots stora siffror och en odiskutabel seger är huvudtränare Patrik Ingelsten ändå inte riktigt nöjd.

- Vi gör en stabil prestation och vinner klart. Men man hart ju blivit kräsen nu när vi vet vad vi kan. Jag vill gärna se att vi gör det bättre längre stunder i matcherna. Emellanåt tappar vi fokus och istället för att kontrollera matchen får vi jaga, förklarar han.

- Vi har en tendens att vilja avsluta anfallen väldigt snabbt emellanåt. Istället för att vänta in resten av laget kommer avsluten, menar han.

Lite av detta upplevdes i den första halvleken där Eskils redan i den 11 minuten kunde göra 1-0 sedan Hampus Stoltz smart avslutat tätt intill målvaktens högra stolpe på pass från Josef Getachew.

I den 15 minuten serverade Alexander Engholm målskytten Hampus Stoltz en härlig passning men det kom inte närmare än väldigt närma. I den 21 minuten avslutar Alexander Engholm strax utanför.

Men i den 23 minuten var det dags för 2-0 då mittfältaren Zemri Callaku mycket snygg prickar in bollen efter stor kalabalik i gästernas försvar efter en frispark från Yonathan Getachew.

”Yonthe” hade själv chans öka ledningen i den 34 minuten men skottet gick utanför.

Mot slutet av halvleken tappar Eskils just det fokus Patrik Ingelsten talar om. Varberg får en något tveksam frispark i den 42 minuten. Här stegar Jesper Gunnarsson i Varberg fram och skjuter bollen förbi samtliga spelare otagbart i nät bakom Hampus Nilsson.

I matchens 50 minut kommer Hampus Stoltz fri i en misstänkt offsideposition. Domarna släpper dock situationen och målvakten kommer ut och ser ut att riva ner honom ganska rejält. Straffen uteblev dock varpå Hampus Stoltz reagerade starkt och tilldelades en varning.

Eskils hade här ännu en kort period där man tappade sitt fokus men i den 63 minuten skulle laget få den injektion som sedan innebar att man dominerade matchen ut. Eskils fick en hörna som Fredrik Liverstam nickade i mål trodde vi men där kom mittbackskollegan Victor Wahlgren flygande och dunkade upp bollen i nättaket till 3-1.

Eskils fortsatte dominera och efter hörna i den 68 minuten kunde Zemri Callaku nicka in 4-1.

Zemri var riktigt het för dagen och i den 75 minuten spelade han Casper Seger fri. Ensam med målvakten snurrade Casper upp densamme och rullade in slutresultatet 5-1.

Varbergs GIF sprattlade till i den 77 minuten då man fick på ett kanonskott som Hampus Nilsson svarade för en jätteräddning till hörna på. På hörnan gjorde han en ännu svettigare räddning på den efterföljande nicken.

Resten av matchen kontrollerade Eskils och segern blev fullständigt rättvis och odiskutabel.

Zemri Callaku framstår alltmer som en verkligen prestigevärvning och hans insats mot Varberg var remarkabel.

- Det känns bra. Vi gör väl ingen kanonmatch men en tillräcklig insats för att vinna klart, konstaterade han.

Två mål varav ett på nick hur kommenterar du det?

- Jag blev själv förvånad över nickmålet. Det var längesedan jag lyckades göra ett sådant, säger Zemri med ett leende.

Patrik Ingelsten konstaterar att han har många spelare som svarade för en stark insats denna dag.

- Många gör det väldigt bra i dag. Vi gör fem mål och vinner klart, berömmer han.

Även om det fanns delar av matchen där Eskils gick ner lite i kvalitet var det dock klart godkänt för samtliga spelare. Fredrik Liverstam, Zemri Callaku och Casper Seger höjde sig över mängden. Och vi vill även berömma målvakten Hampus Nilsson som är vaken och alerta när det krävs trots långa stunder av overksamhet.

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12