Matchnummer: 000026045
Samling:13:00
Spelet i baklås men ny Eskilsseger
2022-05-14 20:16

Att vinna en fotbollsmatch när i princip ingenting fungerar spelmässigt utom lagets fantastiske målvakt är en konst i sig. På lördagen fick Eskilsminne IF årets förhoppningsvis enda riktiga spelmässiga bottennapp men kunde ändå vinna matchen mot Sävedalen med 2-0 (1-0). Efter en hyfsad första halvlek gick inte Eskilsspelarna att känna igen i den andra akten. Men tack vare en magnifik Hampus Nilsson i hemmamålet och en hård arbetsinsats kunde laget ta sin sjunde raka seger i årets Division 2.

På förhand visste vi att ett i form varande Sävedalens IF skulle bli en hårdtuggad motståndare. Men att det skulle bli en sådan pärs hade nog inte många räknat med.

Eskils fick annars en bra start där Alexander Engholm redan i den 8 minuten kom fram i ett bra läge men kom lite för långt ut till vänster och hans avslut räddades till hörna. Men i den 12 minuten var det dags för 1-0. Här pratar vi power-mål.

Victor Wahlgren dundrade fram i offensiv position och fick en perfekt passning från Alexander Engholm som han omsatte i en veritabel kanon till 1-0.

I 27 minuten gjorde Hampus Nilsson en strålande räddning på Sävedalens första chans.

I den 28 minuten serverades Alexander Engholm en fin boll från Hampus Stoltz men Sävedalens målvakt svarade för en mycket bra räddning.

I 38 minuten visade Sävedalen åter att man ville hota och Hampus Nilsson fick göra en makalös räddning för att hålla målet fritt från påhälsning.

Eskils svarade för andra halvleks första möjlighet då Jonatan Olsson slog ett bra inlägg från högerkanten som dock Hampus Stoltz nickade klart utanför.

Efter detta tog Sävedalen över matchen. Aggressivt och med en frenesi som var påtaglig tryckte man ner hemmalaget djupt. Eskilsspelarna lyckades inte med något. Man tappade bollen snabbt, passningsspelet lyste med sin frånvaro och framåt fanns vare sig tyngd eller manskap.

I den 60 minuten fick Hampus Nilsson först agera räddande ängel då han strålande räddning på ett hårt skott och därefter var det hans vänstra stolpe som räddade Eskils.

Mitt i pressen kunde så Eskils få till en av få spelvändningar i andra halvlek. Casper Seger slog en perfekt passning till inhopparen Akram Mansour som i den 74 minuten tryckte dit 2-0 ensam med målvakten.

Målet sänkte humöret på ett Sävedalen som såg chansen att vända matchen och den sista kvarten blev en grinig tillställning med totalt fyra varningar. Totalt delades det ut åtta varningar i matchen - varav fem till hemmalaget.

Eskils kunde dock kontrollera avslutningen och även för femte matchen hålla nollan.

- Detta var utan tvekan vår svagaste insats denna säsongen inget snack om det. Vi hade helt enkelt inte dagen. Framförallt i andra halvlek när de kommer ut aggressivt och kör tufft blir vi passiva och kommer inte rätt in i passningsspelet, säger tränare Patrik Ingelsten.

- Men det är starkt att se att alla lägger ner ett hårt jobb och det räcker till seger. Det var ingen bra match men arbetsinsatsen kan jag inte klaga på. Tyvärr är det så att när vi är synkade så sitter laget inte ihop och då blir vi sårbara defensivt, tillägger Patrik.

Även om det var lite förbryllande denna dag på Harlyckan blev det en seger och Eskils har nu sju raka vinster och imponerande 18-1 i målskillnad och förstås 21 poäng och serieledning.

I denna match får Eskils målvakt Hampus Nilsson överbetyg.

Text: Lasse Möller’