Matchnummer: 000026055
Samling:15:00
Akram Mansours hattrick sänkte BK Astrio
2022-05-22 20:40

Toppmatchen mellan BK Astrio och Eskilsminne IF blev en målglad tillställning efter att Eskils satt ordentlig fart i den första halvleken. Efter 35 spelade minuter stod det 0–4 på resultattavlan och när domaren blåste av matchen till slut kunde vi konstatera att Eskils tagit sin åttonde raka seger efter 2–5 (1–4). Segerorganisatör för dagen var Akram Mansour med ett hattrick i den första halvleken.

BK Astrio inledde matchen piggt med sitt skickliga kortpassningsspel, men Eskils låg samlat och hemmalaget hittade ingen väg igenom det starka försvaret. Istället kunde Eskilsminne bryta och spela sig ur från ett hårt pressande Astrio på ett föredömligt sätt. Man fick också ett mål bortdömt efter gruff på en hörna direkt i inledningen av matchen, men målen skulle komma.

Eskils började hitta stora ytor på Astrio när man vunnit tillbaka bollen och spelat sig ur pressen. Gång på gång skapade man heta målchanser efter fint kombinationsspel. I den 16:e matchminuten väggspelade Akram Mansour snyggt med Hampus Stoltz ute till vänster och böjde in den i bortre hörnet fram till 0–1.

Tre minuter senare ropade Eskils på straff sedan Hampus Stoltz blivit upphakad i skottögonblicket, men domaren valde att fria. Bara minuter senare klev istället Akram Mansour in i handlingen igen efter att ha blivit friställd med en djupledsboll från Josef Getachew. Ensam med målvakten kunde han lätta in bollen i mål fram till 0–2.

Astrio fortsatte att försöka med sitt korta spel, men fortsatt var det stängt och Eskils började ställa om lite rakare då ytorna var väldigt inbjudande för ett för dagen mörkblått Eskils. I matchminut 30’ drev Hampus Stoltz upp en kontring och friställde en framstormande wingback i William Nilsson som sköt rakt på målvakten ut till hörna. Den efterföljande hörnan nickade Hampus Stoltz dock i mål med näsan och fick fira målet med en omplåstring vid sidlinjen.

Fem minuter senare var det dags igen när Akram Mansour vände bort sin försvarare och behärskat placerade in 0–4 i den bortre burgaveln. Ett äkta hattrick i hans första start för säsongen fick sedan räcka och han byttes ut i halvtid med en lätt känning i baksidan. Innan dess skulle dock BK Astrio hinna reducera efter att Remo Gotfredsen runnit igenom och placerat bollen bakom en chanslös Hampus Nilsson i Eskilsmålet.

När den andra halvleken sedan kickade igång satte Eskils upp ett högt tempo från start och skapade flertalet heta chanser. Inhoppande Andreas Quist Svensson gjorde ett förtjänstfullt arbete några minuter in när han pressade målvakten och blockade en rensning som hamnade hos Hampus Stoltz. Skottet gick dessvärre rakt på målvakten i ett fritt läge.

Eskils fortsatte dock att pumpa på och först var det Josef Getachew med ett skott utanför som sedan följdes upp med ett likadant avslut från Zemri Callaku innan Yonathan Getachew istället sköt över. Men i den 61:e matchminuten skulle 1–5-målet komma. Zemri Callaku drev upp bollen genom hela mittfältet och friställde William Nilsson som distinkt sköt bollen i mål.

Matchen blev sedan en avslagen historia, då båda lagen kände att den var avgjord, och lagen bytte bollinnehav med varandra. I den 80:e matchminuten kom dock Astrios reducering till 2-5 när ett lågt inlägg som blockerades istället blev till en perfekt lobb över alla fram till en fristående Nils Strandahl som inte gjorde några misstag. Astrio fick sedan till ett par bra chanser på tilläggstid, men Hampus Nilsson stod i vägen och segern var aldrig hotad.

Eskilsminne tar därigenom den åttonde segern på lika många matcher, vilket så klart är en imponerande inledning på säsongen. Härnäst väntar Västra Frölunda IF på Kristi Himmelsfärdsdag på torsdag klockan 14:00 på Harlyckans IP och vi hoppas på mycket publik då!