Matchnummer: 000026061
Samling:13:00
Eskils första poängförlust i 2-2-match
2022-05-26 18:27

Inga träd tillåts växa upp i himlen. På Kristi Himmelsfärdsdag trodde få på Harlyckan att Eskilsminne IF skulle missa att ta sin nionde raka seger när 30 minuter av matchen mot Västra Frölunda var spelade. Det stod då 1-0 och Eskils hade skapat ytterligare sex högkaratiga chanser utan att göra mål. Men när krutröken lagt sig stod det 2-2 på resultattavlan och Eskils hade tappat sina första poäng.

På förhand såg matchen mot Frölunda mycket lurig ut. Men det märktes inte på plan i upptakten. Eskils trampade gasen i botten och spelade stundtals ut motståndet. Chanserna radades upp.

I 7 minuten nickade Andreas Quist Svensson men bollen lyckades styras undan av ett Frölundahuvud. I den 9 minuten fick Yonathan Getachew ett jätteläge men hans skott räddade målvakten och bollen slogs undan till hörna.

I den 10 minuten hade Eskils ännu ett avslut som målvakten lyckades rädda. I 12 minuten drog Victor Wahlgren på men målvakten var åter i vägen. I den 15 minuten höll Frölunda på att fixa Eskilsledning men målvakten gjorde en jätteräddning på den egna spelares bakåtpass.

I 18 minuten kom dock 1-0 sedan Andreas Quist Svensson svarat för ett strålande förarbete på högerkanten och Filip Lundeberg bombade bollen i målvaktens högra kryss.

I den 22 minuten drog Eskils uppe dagens i särklass vackraste anfall på högerkanten men Yonathan Getachew lyckades få bollen utanför ena stolpen.

Frölundas första avslut i matchen kom i den 38 minuten då man sköt en boll som Hampus Nilsson lätt boxade undan.

Eskils öppnade andra halvlek med en ny strålande kombination men målet laget gjorde i den 49 minuten dömdes bort för ruff mot målvakten. Något som från sidan definitivt kunde diskuteras.

I den 53 minuten fick Casper Seger en snygg frispelning från Andreas Quist Svensson men hans avslut blev inte tillräckligt vasst för att ta sig förbi gästernas målvakt.

Mitt i det som såg kassaskåpssäker ut defensivt faller Fredrik Liverstam när han ska slå undan en boll och en Frölundaspelare får ett rent friläge och i den 59 minuten kom så 1-1.

Eskils gör ett trippelbyte i den 64 minuten men laget hinner inte samla ihop sig förrän det är dags för 1-2. På hörna nickas bollen i mål i den 67 minuten.

Bytet gav dock det positiva med sig att Eskils kom igen och redan i den 72 minuten kunde inhopparen William Nilsson nicka in en hörna till 2-2.

Eskils skapade ytterligare ett par heta chanser mot slutet där inhopparen Noor Jassems skott i den 91 minuten smet tätt tätt utanför.

- I 30 minuter spelar vi ut Frölunda och kunde gjort ytterligare tre mål och helt döda matchen. Men tydligen smög sig känslan in hos våra spelare att ”det löser sig” och det kunde ju faktiskt gått så illa att vi förlorat matchen trots alla våra chanser, säger tränare Patrik Ingelsten.

- Fotboll handlar om att man ska göra jobbet. Det gjorde vi inte även om det var bra att vi kom igen och kvitterade. Men vi måste gå igenom detta. Plötsligt agerade vissa spelare utanför våra uppgjorda planer och det gjorde de övriga konfunderade, förklarar han.

Patrik Ingelsten var sammanbiten och analyserade kort och koncist.

- Vi gav Frölunda chansen att ta poäng. Detta känns som två förlorade poäng. Nu är det bara att snabbt komma igen och visa att detta var en läropeng, slutar han.