SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Assyriska BK
0 - 2
Eskilsminne IF
Assyriska BK0 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 23 juni, 19:30
Plats:Ruddalen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000026094
Samling:18:30
Stark andrahalvlek gav Eskils ny seger
2022-06-23 23:26

Det blev en snygg punkt på vårsäsongens seriespel för Eskilsminne IF:s herrar. Torsdagens  bortamatch mot Assyriska BK slutade med en kassaskåpssäker seger. Matchen slutade 0-2 (0-0) sedan Eskils efter en mindre inspirerad första halvlek steppade upp i normal standard och tog över i den andra.

- Vi var inte riktigt där i den första halvleken. Vi fick inte upp bolltempot på den nivå vi vill vara. I paus bestämde vi att det måste kopplas på en annan växel och då fungerade spelet som vi vill, säger tränare Patrik Ingelsten.

- Bolltempot blev högre och vi flyttade boll som vi ska göra när det stämmer. Vi gör två mål men det kunde blivit fler. Vi hade chanser men det är inte alltid man får den utdelning man tycker man ska ha, konstaterar han.

I matchens 49 minut fälldes Hampus Stoltz i straffområdet och domaren pekade på punkten. Fram klev Yonathan Getachew och slog en straff som målvakten räddade men lämnade retur på. Men här var spelaren som var upphovet till straffen - Hampus Stoltz - vaken och slog in returen till 0-1 i 50 minuten.

I den 56 minuten var det så dags att fastställa slutresultatet. Filip Lundeberg får bollen i ett anfall som startat på högerkanten. Han lyfter in ett perfekt inlägg till framstormande Victor Wahlgren som elegant nickar in 0-2 i bortre burgaveln.

- Ett riktigt snyggt mål, berömmer Patrik.

Efter paus hade ett allt tröttare Assyriska svårare att hänga med och segern var rättvis.

- Jag är nöjd med att killarna visade att de kunde växla upp efter en sämre första halvlek. Mycket positivt - det är inte alla lag som kan det, menar Patrik.

- Dessutom är jag glad att fem avbytare kunde bytas in i matchen så att många fick en chans att vara med, tillägger han.

Nu väntar närmast en bortamatch i DM mot IFK Trelleborg på tisdag klockan 19. Sedan har Eskils bortamatch i Svenska cupen mot Hässleholms IF lördagen den 2 juli. Först därefter är det semester för herrarna.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka