SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
IFK Trelleborg
1 - 3
Eskilsminne IF
IFK Trelleborg1 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 28 juni, 19:00
Plats:Vångavallen, Trelleborg B-plan
Premiärmål för Filip när Eskils DM-vann
2022-06-28 21:39

Eskilsminne IF:s huvudtränare Patrik Ingelsten fick rotera en hel del i laget inför tisdagens viktiga bortamatch i DM mot ledarlaget i Division 3 - IFK Trelleborg. Sex spelare saknades sedan även målvakten Hampus Nilsson och Fredrik Liverstam vilades. Men detta till trots tog Eskils en klar seger med 3-1 (2-1).

- Vi kom upp i tillräcklig standard för att kunna vinna matchen klart. Emellanåt var det lite upp och ner men stundtals spelade vi riktigt bra. När vi hade gjort 2-1 i första halvlek så visade laget vilken kvalitet vi har halvleken ut, berättar Patrik.

- Hemmalaget hade ett skott i stolpen och sedan ett olyckligt tillbakaspel av oss som blev självmål men i övrigt producerade de inget framåt. De hade dock emellanåt mycket bollinnehav när de droppade ner med två man framför fyrbackslinje och spelade runt. Men det lät vi dem göra, konstaterar han.

Eskils producerade betydligt flera chanser. Förutom de tre mål hade man ytterligare tre högkaratiga chanser.

- Deras målvakt var mycket bra. Han svarade för tre otroliga räddningar. Normalt borde minst en av dem resulterat i mål men det ska erkännas att han var riktigt duktig, berömmer Patrik.

Målvakten var Hampus Pauli som IFK Trelleborg lånat från Landskrona BoIS kan tilläggas.

Matchen fick en perfekt inledning för Eskils del. Redan i den 3 minuten kom bollen ut till backen Filip Larsson som placerade in 0-1 och därmed svarade för sitt första mål i Eskilströjan. För assisten svarade Victor Wahlgren som snart skulle prestera ytterligare poäng.

I den 15 minuten kom det olyckliga självmålet men Eskils replikerade i den 29 minuten då Victor Wahlgren höll sig framme på assist från Akram Mansour och gjorde 1-2. ”Vigge” är i ett väldigt flow just nu.

- Ja det är härligt att se honom spela med den energi han har. Han följer med upp offensivt och är riktigt farlig, säger Patrik.

I den andra halvleken satte Eskils definitivt punkt för tillställningen när Andreas Quist Svensson dundrade in 1-3 på pass från inhoppande Filip Lundeberg i den 72 minuten.

- Samtliga avbytare fick speltid i dag och dessutom stod Harry Lomsten i mål. Kul för unge Harry att få visa upp sig igen, menar Patrik.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka