SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Hässleholms IF
1 - 0
Eskilsminne IF
Hässleholms IF1 - 0Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 juli, 16:00
Plats:Österås IP A-plan
Eskils utslaget ur Svenska cupen
2022-07-02 19:41

Det blev tyvärr ingen klang och jubelföreställning när Eskilsminne IF:s herrar avslutade vårsäsongens tävlingsmatcher. Lördagens Svenska cupenmatch borta mot Hässleholms IF innebar att Eskils åkte ur denna turnering på ett tidigt stadium sedan hemmalaget Hässleholm vunnit med 1-0 (0-0).

- Tyvärr spelade vi en av säsongens svagaste halvlekar under de inledande 45 minuterna. Vi kom aldrig in i spelet och fick jaga boll, berättar huvudtränare Patrik Ingelsten.

- I den andra halvleken kom vi igen och spelade betydligt bättre. Vi skapade så många öppna chanser att det normalt hade räckt till en seger. Men tyvärr hade vi inte den turen som behövdes. Istället kunde Hässleholm avgöra matchen på sitt enda avslut under andra halvlek, förklarar han.

Detta var vårsäsongens blott tredje förlust i tävlingssammanhang - 0-4 i Svenska cupen mot AIK och 1-2 mot Husqvarna i serien - så sammanfattningsvis är facit väl ändå ganska gott?

- Ja jag tycker vi ska ta med oss den fina vårsäsong vi faktiskt gjort. Man kan inte vinna alla matcher men naturligtvis svider det när man förlorar en match. Killarna gjorde en mycket bra andra halvlek och vi går till två veckors sommarledighet med det på näthinnan, betonar Patrik.

- Nu har vi en träningsmatch mot Division 1-laget Falkenbergs FF borta under uppehållet innan vi återstartar seriespelet hemma mot Onsala lördagen den 30 juli, konstaterar Patrik.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka