Matchnummer: 000026110
Samling:18:30
Eskils imponerade mot Ullared
2022-08-10 22:52

Eskilsminne IF:s herrar bjöd på en mäktig styrkedemonstration när man på onsdagskvällen besegrade gästande Ullareds IK med 6-0 (3-0). En match där gästerna aldrig hade skuggan av en chans att hota ett hemmalag som stundtals spelade briljant fotboll. Segern innebar att Eskils utökade sin serieledning och nu leder med fyra poäng före Husqvarna när alla lag spelat 16 matcher.

Det är oundvikligt att strö superlativ över hemmaspelarna denna kväll. Tränare Patrik Ingelstens gäng är ett mycket bra Division 2-lag när man plockar fram hela registret av sitt kunnande. Med fjolårets hemmamatch mot Ullared i färskt minne - 1-1 och två bortslarvade poäng - klev Eskils ut med ett fokus som imponerade.

Redan i den 6 minuten rullade man upp gästernas försvar och Yonathan Getachew pricksköt 1-0. Man behöll greppet och jobbade på för att utöka ledningen och i den 25 minuten var det dags igen.

Då klev nyförvärvet Dragos Lohan fram och satte 2-0 och gjorde sitt första mål i Eskilströjan.

- Skottet tog nog på någon försvarare på väg in, sa han ödmjukt efter matchen.

Skottet var lågt lurigt och precis lagom hårt och slank in bakom en chanslös målvakt.

I den 28 minuten var det dags igen. Andreas Quist Svensson som tar stora kliv framåt för varje match jobbade hårt och intensivt. Han kunde slita sig loss från uppvaktningen och ensam med målvakten dunkade han in 3-0.

I början av den andra halvleken kom den enda plumpen i onsdagens match. Eskilsspelarna såg ut att bli lite väl bekväma och ofokuserade. Ullared kunde vaska fram ett par halvchanser och en riktigt vass där Eskilskeepern Hampus Nilsson svarade för den svettigaste räddningen vi sett hittills på Harlyckan denna säsong.

Patrik Ingelsten gjorde fem byten och detta gav nytt syre i matchen. I den 83 minuten kom inbytte högerbacken Filip Larsson upp i en omställning på kanten och siktade in sig på en helt fri Filip Lundeberg framför mål. Men på hans inlägg dök en okoordinerad Ullaredsspelare upp och slog bollen i eget mål.

- Hade han inte gjort självmål hade Lundeberg satt den, mös Filip Larsson.

När sex minuter av matchen återstod fick en hårt jobbande Hampus Stoltz äntligen utdelning på sitt slit. Han fixade 5-0 i den 84 minuten.

Hampus var dock inte nöjd här. I den 90 minuten gick han högt upp och nickade in 6-0 via ribban i krysset. Ett klassmål och det var många varma applåder för unge Hampus som haft det lite motigare i år men som nu visade varför hans framtid spås så ljus.

Det ska sägas att matchresultat definitivt inte var i överkant. Eskilsspelarna hade ytterligare en handfull riktigt vassa chanser som inte resulterade.

- Det är skönt att se hur laget fungerar. När vi gör sakerna rätt är vi ett riktigt bar lag. Vi kunde gjort ytterligare mål med lite skärpa. Det blev lite passivt i början av andra halvlek men starkt av killarna att komma tillbaka. Vi såg också hur stark trupp vi har. De fem som kom in var precis lika bra som de som startade, berömmer Patrik.

- I dag ska alla spelare ha beröm för sin insats, betonar Patrik.

Ja det är svårt att ge någon mera plus än de andra. Detta var kollektivets seger.

Text: Lasse Möller