Matchnummer: 000026113
Samling:13:00
Hat trick av Lucas Ohlander i derbysegern
2022-08-14 19:34

Lucas Ohlander missade Eskilsminne IF:s hela vår säsong sedan han drabbats av en svår sjukdom. Han var äntligen tillbaka när serien startade om mot Onsala. Och nu har han även hittat tillbaka till målskyttet. Lucas mer eller mindre ensam torpederade Hittarps IK i söndagens derby som aldrig egentligen blev någon match. En hat trick och bud på ytterligare mål från Lucas gav till slut segern med 4-0 (2-0). Detta i en match där Hittarp inte hade ett avslut på mål.

Eskils har i höstupptakten hittat en imponerande formtopp. Alla som var lite rädda inför söndagens lokalderby borta mot Hittarp insåg tidigt i första halvlek att detta var de gul-blås match. Redan i den 3 minuten kom 1-0 för Eskils. Det var Firma Ohlander/Seger som fixade till den tidiga ledningen. Ett perfekt inlägg från Casper Seger från högerkanten till Lucas Ohlander som obevekligt tryckte dit bollen.

Denna duo påtalar gärna hur bra de trivs ihop på plan och det visade de med eftertryck även på söndagen. I den 9 minuten var det nästan dags igen men Caspers inlägg nickade Lucas öve målribban i bra läge.

I den 20 minuten var det dags för 2-0. En lång hög boll upp från vänsterkanten in i straffområdet där en grupp spelare gick upp för att nicka. Högst nådde Lucas Ohlander som nickade in bollen i mål.

- Jag var lite rädd att målvakten skulle smälla på mig bakifrån men han kom aldrig, förklarade Lucas efter matchen.

Halvleken avslutades med två giftiga chanser för Eskils. I den 37 minuten sköt Josef Getachew strax över och minuten senare rullade en fri Hampus Stoltz bollen utanför målvaktens högra stolpe.

Den andra halvleken inleddes något förvånande väl trevande och ofokuserat av Eskils. Tränare Patrik Ingelsten analyserar:

- Vi var inte riktigt där de första tio minuterna efter paus. Känslan var att Hittarp försökte ta initiativet och vända men de lyckades ju inte skapa något trots att våra spelare inte riktigt var där de skulle i matchen, säger Patrik.

Eskils tog dock tillbaka taktpinnen och startsignalen var då Yonathan Getachew snyggt spelades fri men hans avslut gick i ribban och ut.

- Surt! Bollen var lite mjuk, säger Yonathan som tvingades kasta in handduken i 65 minuten.

- Jag fick känning i ljumsken och valde att gå ut, förklarar han.

I den 61 minuten hade Hampus Stoltz ett bra avslut där Hittarpskeepern dock fick ut bollen till hörna.

Lucas Ohlander-show var dock inte över för dagen. I den 73 minuten serverades han en smörpassning av den för dagen enormt hårt jobbande Filip Lundeberg och Lucas avslutade kall som en isglass till 3-0.

Andreas Quist Svensson fick börja på bänken i detta derby. Han kom dock in i den 63 minuten då han ersatte Hampus Stoltz. Andy tar stora kliv hela tiden och har utvecklats till en liten men oerhört tuff och stark forward som ständigt oroar motståndet. I den 86 minuten fick han också utdelning för jobbet då han hårt ansatt i boxen bombade in 4-0.

Efter matchen sken Lucas Ohlander i kapp med solen.

- Det känns skönt att ha hittat målskyttet nu också. Rent spelmässigt är jag igång men nu kom även målen, förklarar han.

- Det varv extremt tuffa förhållanden i dag. Så varmt men jag tycker vi hade fullständig kontroll på matchen. Vi borde avgjort den betydligt tidigare och dessutom gjort fler mål. Men vi slarvade betänkligt i sista delen, säger han kritiskt.

Patrik Ingelsten öste beröm över lagets första halvlek.

- Vi spelade riktigt bra första halvlek. Inledningen av den andra halvleken var sämre men sedan rättade vi till det igen. Bra att vi levererar mål och i dag kunde det blivit betydligt fler. Hittarpsspelarna blev lite tjuriga när de kände att de inte fick några ytor. Dessutom är vårt varierade anfallsspel oerhört jobbigt för dem i dag, slutar Patrik.

Eskilsspelarna gjorde kollektivt åter en mycket bra match. Lagets helgjutna defensiva besättning imponerade åter. Presspelet fungerade prickfritt det mesta av matchen och utdelningen kan vi inte klaga på trots allt. Segern innebar att Eskils nu leder serien med sex poäng före Husqvarna som spelade 1-1 mot Sävedalen. Nästa uppgift för Eskils blir Höganäs BK hemma på Harlyckan.