SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Lunds BK (1)
3 - 0
Eskilsminne IF (2)
Lunds BK (1)3 - 0Eskilsminne IF (2)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 17 augusti, 19:00
Plats:Klostergårdens IP, centrumplan
Tävling:
Matchnummer: 130227060
Samling:18:00
Eskils utslaget ur DM
2022-08-17 23:31

På onsdagskvällen tog en lång förlustfri rad slit för Eskilsminne IF:s herrar. DM-åttondelen borta mot Division 1-laget Lunds BK slutade tyvärr med en förlust. Hemmalaget vann med 3-0 (0-0) trots att man fick en spelare utvisad redan i första halvlek. Eskilstränaren Patrik Ingelsten konstaterade att denna kväll brast kollektivet men att man redan direkt efter matchen snackade igenom det och nu är fokus inställt på söndagens hemmamatch mot Höganäs BK.

Den första halvleken var en jämn tillställning fram tills Lunds BK fick en spelare utvisad.

- Efter det tog vi över matchen helt och kontrollerade den utan att egentligen skapa någon riktigt het chans, berättar Patrik.

- I andra halvlek fick de ett snöpligt mål ganska tidigt och när sedan 2-0 kom försökte en del spelare lösa det hela individuellt istället för att vi skulle hålla os till den spelplan vi haft framgång med. Kollektivet måste alltid komma först. Sedan kan individuell skicklighet hos spelare avgöra vissa matcher men alltid kollektivet först, betonar han.

Eskils skapade chanser under den andra halvleken och rent spelmässigt var matchen relativt jämn.

- Det är så här i fotbollen. Ibland förlorar man matcher. Men vi har som sagt diskuterat igenom matchen direkt efteråt och nu släpper vi detta och tar sats mot seriespelet, poängterar Patrik.

Tilläggas ska att Eskils kom med ett lag som saknade ett antal spelare jämfört med Hittarpsmatchen.

- En del var slitna efter matchen mot Hittarp så jag valde att vila dem. Men samtliga är spelklara mot Höganäs, lovar han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka