Matchnummer: 000026152
Samling:13:00
Eskils åter på vinnarspåret
2022-09-17 18:23

Det tog en kvart innan Eskilsminne IF fick grepp om gästande Tölö IF på lördagen men när krutröken lagt sig stod hemmalaget som segrare med 4-0 (3-0) - siffror som var klart i underkant. Tölö skapade högt räknat en riktig farlighet sedan hemmaspelarna stod och sov på en hörna i andra halvlek. Men målvakten Hampus Nilsson ilsknare till rejält och fick de gul-blå att vakna till igen och enkelt spela av matchen.

Inledningsvis verkade det vara lite nerver utanpå hemmapelarnas tröjor. Spelet fungerade inte och det hårt markerande Tölö kunde inledningsvis skapa fem - visserligen helt resultatlösa men ändå - hörnor. I den 16 min fick Eskils en hörna där mittbacken Johan Albin avslutade med ett hårt skott som dock gästernas målvakt kunde parera. I den 23 minuten fick Lucas Ohlander avslutsläge men hans skott lyckades en Tölöback täcka till hörna i sista sekunden.

Andreas Quist Svensson - som fortsätter göra bra matcher - hade två lägen som osade nätkänning. Först när Akram Mansour spelade fram honom i den 30 minuten men Andy nådde inte riktigt bollen. I den 32 minuten skaffade han sig dock ett läge i boxen men gästernas målvakt svarade för en osannolik räddning till hörna.

Minuten senare var det dock dags för hemmaledning. Akram Mansour - en av dagens bästa hemmaspelare - visade upp teknik och styrka och inte minst effektivitet när han kallt satte 1-0.

I 36 minuten var det dags för 2-0. Denna gång var det Filip Lundeberg som visade klassen när han tryckte in bollen i mål.

Precis före paus - i den 44 minuten - höll sig Eskils målfarlige slitvarg Casper Seger sig framme och dunkade in 3-0.

Efter paus hade Eskils ett bastant grepp om matchen. Man bytte in fem avbytare som samtliga kom in och gjorde ett bra jobb. Inhopparen Noor Jassem kunde löpa sig fri på en snygg långpassning i den 71 minuten och skoningslöst avsluta till 4-0.

Gästerna fick inte låna bollen många gånger förutom då den nämnda hörnan i den andra halvleken. I den situationen fick Danijal Omanovic en armbåge i ansiktet som resulterade i en rejäl svullnad efter matchen. Han åkte dessutom på ytterligare en elak smäll.

- Ja först armbågen i ansiktet och sedan en rejäl smäll över ena foten. Men det får man stå ut med en sådan här dag, konstaterar Dani medan han visar upp svullnaden under ena ögat.

Tränare Patrik Ingelsten var idel solsken efter matchen.

- Vi var inte riktigt där de inledande 15 minuterna men sedan var vi totalt överlägsna. 4-0 var väl inte i överkant, frågar han retoriskt.

- Tölö spelar ett markeringsspel och när vi sedan började flytta om våra spelare metodiskt spred sig osäkerheten hos dem. De fick inte tag i oss. Vi slog av på takten mot slutet. Samtidigt skapade de inget. Vi höll nollan och det kändes som ”äntligen”, poängterade Patrik med de två föregående 0-1-förlusterna i minnet.

Eskilsspelarna svarade för en gedigen insats och samtliga spelare var klart godkända. Johan Albin gjorde åter en strålande match som mittback, Akram Mansour svarade för en stark insats liksom Filip Lundeberg.

Tilläggas ska att i och med att Höganäs spelade 2-2 mot Husqvarna är avståndet till de senare på andraplatsen nu fyra poäng. Astrio slog Frölunda med 4-0 och ligger sex poäng efter på en tredjeplats.

Text & bild: Lasse Möller