Matchnummer: 009011028
Samling:11:00
Målhungriga ungdomar när Eskils vann
2023-02-04 16:29

Eskilsminne IF spelade årets första träningsmatch i strålande solsken på Harlyckan. Tränare Patrik Ingelsten luftade 19 spelare i en match som Eskils vann med 4-0 (1-0) sedan även Hittarp bytt runt frisk. Eskilstränaren ville se högt presspel, snabbt återerövrande av bollen när den förlorats och attityd med många löpningar. Han fick allt detta plus ett kvitto på klubbens formidabla ungdomsarbete. Samtliga fyra mål gjordes av tre 18-åringar

Att dra för stora växlar på årets första match ska man akta sig för. Men onekligen visade tränare Ingelsten upp ett vältränat lag där de nya kuggarna som värvats in i form av Endrit Ibishi, Oliver Åkerman och Lucas Larsen smälte väl in i maskineriet. Hittarp gavs inte någon chans att hota i en match där Eskils dominerade stort med för det mesta bra passningsspel. Laget gjorde inte bara fyra mål framåt utan skapade ytterligare några högkaratiga chanser. Plus att de båda målvakterna - Elliot Nilsson från Åstorp och Ahmed Roshdi från Oskarshamn - knappt hade något att göra.

Elliot Nilsson skrev för övrigt på för Eskils innan matchen ska sägas (mer om detta i en separat artikel).

Eskils kunde ta ledningen genom Hampus Stoltz som fick en fin passning från Filip Lundeberg från högerkanten. Hampus snurrade runt och dundrade bollen via en Hittarpsspelare till 1-0.

Första halvlek skakades också av ett olyckstillbud där just Filip Lundeberg drabbades. Han fastnade med dobbarna i konstgräset och vred sitt ena knä. Smärtan var enorm vilket tydligt hördes över Harlyckan. Efter matchen var Filip dock lite av sitt gamla finurliga jag och skämtade friskt med lagkompisarna men det återstår att se hur allvarlig skadan är.

Eskils bytte ut samtliga spelare utom mittbackarna Johan Albin och Endrit Ibishi i paus. Och de avslutande 45 minuterna blev Eskils för hela slanten där Ahmed Roshdi endast sattes på prov vid ett tillfälle.

De två P19-spelare som Patrik kallat in till matchen visade upp sig med eftertryck. Melvin Larsson visade inte enbart upp en fantastiskt fin blick för spelet och ett klokt agerande. Han svarade också för ett mål som var en riktig godbit när han placerade in en volley till 2-0.

Alexander Josipovic ville inte vara sämre och denne herre har en härlig näsa för mål. Alexanders 3-0 kom efter ett behärskat avslut sedan de unga kilarna visat upp rena skolboksanfallet. Alexander kunde även fastställa slutresultatet 4-0.

- Jag fick de svaren jag ville ha av spelarna i dag. Vi spelade med hög press och vann tillbaka bollen så snart vi blev av med den. Vi hade ett kontrollerat spel där motståndarna inte gavs någon chans att etablera spel. Alla visade att de ville delta och det är precis vad jag vill se, sa Patrik Ingelsten efter matchen.

- Oroande med Lundebergs skada men vii får avvakta vad läkarna säger. Glädjande med de unga killarnas insats och kul se att nyförvärven passar in bra, förklarade han.

I matchen provspelade Abraham från Ghana och dessutom visade Axel Sjöberg upp sig i första halvlek och svarade för en stark insats. Stora plus vill vi också ge till Johan Albin och Andreas Quist Svensson. Den senare hade ett antal vassa chanser och vi hade unnat honom något eller kanske några mål.

Text och bild: Lasse Möller