SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Lunds BK
2 - 2
Eskilsminne IF
Lunds BK2 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 februari, 13:00
Plats:Klostergårdens IP, centrumplan
Tävling:
Matchnummer: 009011077
Samling:12:00
Oavgjort mot Lund
2023-02-11 16:50

Eskilsminne IF:s tränare Patrik Ingelsten luftade hela den tillgängliga A-truppen plus två P19-spelare när man på lördagen gästade Lunds BK för årets andra träningsmatch. Mot ett fysiskt Lunds BK stod Eskils upp mycket bra och Patrik tycker nog att man borde vunnit matchen som slutade 2-2 (0-1). På det stora hela gav matchen dock de svar som man önskade och laget ligger i den fas han vill just nu.

- Eftersom vi kört stenhård träning i fyra veckor kan man inte begära att huvud och ben ska reagera som man kanske normalt kan vid denna tidpunkt. Men nu kommer vi att dra ner lite på träningen, förklarar han.

- Mot Lund visade dock samtliga spelare att man vill vara med och delta. Alla jobbade stenhårt för laget mot ett fysiskt spelande Lunds BK som säkert kommer att vara med och göra upp om seriesegern, säger han.

Två nyförvärv spelade från start i matchen och anfallaren André Reinholdsson behövde bara 6 minuter att presenter sig. Han fick en perfekt passning från Alexander Engholm och lobbade kallt över Lundamålvakten till 0-1.

Efter 20 minuters spel åkte hemmalaget på ett rött kort.

- Endrit Ibishi fick Lundaspelares dobbar i huvudet så det var väl inte mycket att diskutera, tycker Patrik.

Efter 23 minuter tvingas Alexander Engholm byta.

- Alex fick en rejäl lårkaka och det kändes rätt att ta ut honom i det läget, förklarar Patrik.

I paus bytte Eskils ut åtta spelare. Bland annat debuterande målvakten Lamin Sarr som svarat för en mycket bra insats i första halvlek.

För Elliot Nilsson blev det en tuffare start. Lunds Rasmus Wendt gjorde 1-1 i 56 minuten och Abdramane Djitteye 2-1 tre minuter senare.

- Det var slarvigt agerande från vår del som gav två frilägen för Lund. Elliot var chanslös på målen. Han gjorde dock i övrigt en bra match, betonar Patrik.

Eskils fortsatte dock att skapa lägen och i den 87 minuten kom den välförtjänta kvitteringen då Andreas Quist Svensson kunde lobba in 2-2 efter en snygg passning från Melvin Larsson.

- Vi slarvade lite emellanåt mycket på grund av lite trötta ben och huvuden. Men i det stora hela var det en bra insats där spelarna jobbade stenhårt. Positivt också att vi fick med de spelare som saknades i förra matchen - Danijal Omanovic, Alexander Engholm och Ahmad El-Khalayli. Bra att även få igång nyförvärven, tycker Patrik.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka