P19

DM-Final TFF- EIF 20/9
2017-09-21 10:23

I onsdags åkte Eskils U19 till Vångavallen för DM-finalmatch mot Trelleborgs FF i Herrjuniorklassen.
På vägen till finalen hade Eskils efter seedat gruppspel besegrat Lunds BK, Landskrona BoIS och Högaborgs BK, vilket innebar att man säkrat platsen i finalen som är föreningens första i juniorklassen genom historien.
Ett tokladdat Eskils startar matchen i Trelleborg på bästa sätt, ett aggressivt försvarsspel och rörligt anfallsspel gjorde att Eskils var med redan från start.
Efter 8 minuter hittar Oliver Åkerman fram till Filip Lundeberg som i ytan mellan hemmalagets backlinje och mittfält med vänsterfoten fint placerar in ledningsmålet 1-0 till Helsingborgspågarna.

Hemmalaget skulle dock revanschera sig ganska omgående och när Dardan Dakaj stoppar upp ett uppspel från Eskilslägret och förser bollen vidare till Ludvig Johansson som i steget placerar bollen bakom Eskilsmålvakten Jonathan Johnsson är kvitteringen 1-1 ett faktum.

Eskils låter sig dock inte knäckas av detta och i de efterföljande minuterna är Dennis Olsson ytterst nära att från 30m pricklobba in 1-2 när hemmakeepern Merlin Nuhanovic temporärt lämnat målet, men försvararen Rasmus Fridolf avvärjer på mållinjen. Målet kom istället i matchminut 31’ när Oliver Åkerman och Sepehr Roshanmeidans förarbete friställer Josef Getachew som i högerposition i straffområdet prickskjuter in ledningsmålet 1-2 till Eskils, vilket blir en injektion för grabbarna fram till halvtidsvilan.

Andra halvlek präglas av ett mer framskjutet Trelleborgs FF som flyttar fram sina positioner och ökar bollinnehavet, Eskils står ofta rätt i försvaret och fredar sitt mål på ett fint sätt. TFF spelar till sig många fasta situationer på såväl hörnor som frisparkar där hemmalaget är erkänt starka, ingen av dessa resulterar dock i mål denna kväll – mycket tack vare en för dagen storspelande Eskilsmålvakt i Jonathan Johnsson som dessutom lyckades knipa en straff från TFF. Straffräddning kom det att bli även för TFFs keeper Nuhanovic som fint parerar Sepehrs straff vid stolproten dessförinnan.

Mitt i TFFs kvitteringsjakt och i matchminut 81’ finner Filip Svensson sin lagkamrat Joar Van de Beld som inte gör något misstag när han genom en patenterad saxspark dunkar in 1-3 i nätet bakom hemmakeepern, vilket för många säkerligen var spiken i kistan och tron om att guldpokalen skulle skickas till Helsingborg.
TFF ville annorlunda och bara minuterna senare (83’) vänder Felix Hörberg bort Eskilsförsvararen och stänker in 2-3, vilket inger ännu mer hopp i hemmalaget.
Ett frenetiskt försvarande Eskils lyckas stå emot till endast en av de fem tilläggsminuterna återstod, då kvitteringen 3-3 blir ett faktum av att Filip Månsson styr en Eskilsrensning i mål och vild glädje uppstår i hemmalägret.

Förlängning 2x15 minuter väntade där Eskilskillarna står upp väl men inte riktigt orkar resa sig och istället är det Trelleborgs FF som står som segrare med 4-3 efter att Felix Hörberg gjort sitt andra för kvällen i 106’ matchminuten. Vi gratulerar TFF till guldmedaljen, men säger också ett stort Grattis till våra Eskilskillar som prestationsmässigt står upp väl i denna final och är sånär på att få med sig resultatet också som inneburit att guldet hamnat i Eskils favör.