SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Örgryte IS Fotboll
0 - 3
Eskilsminne IF
Örgryte IS Fotboll0 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 april, 16:00
Plats:Valhalla 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000223002
Samling:15:00
Drömstart för Eskils damer
2023-04-09 19:20

Eskilsminne IF:s damer klev direkt in i seriespelet och visade att de är av det rätta virket. Påskdagens seriepremiär borta mot Örgryte IS på svårspelade Valhalla IP blev ett bra kvitto för hela truppen. Seger med 3-0 (1-0) och en smakstart på en säsong där det vimlar av högkaratiga motståndare i serien.

- Detta känns helt fantastiskt. Vi vinner med klara siffror, håller nollan mot ett mycket bra lag och våra tjejer visar hur starka de är organisatoriskt där alla gör sitt jobb och håller sina positioner trots att motståndarna under perioder hade momentum, säger en glad André ”AP” Petersson - huvudtränare.

Matchen blev en jämn tuff tillställning där hemmalaget visade att de ville regera på konstgräset på Valhalla. Men nu visade sig Eskilstjejerna var minst lika sugna på att ta hem de tre poängen och framförallt hade de senare en bättre defensiv.

- Jag är imponerad över hur bra alla agerade och hela tiden stod rätt. Även om ÖIS kunde jobba sig till chanser så skapade vi också en hel del, förklarar ”AP”.

Eskils fick lite av en drömstart då man redan efter 9  minuter kunde göra 0-1. Det var i en tilltrasslad situation som bollen gick via en hemmaspelare i nät och därmed bedömdes som självmål.

I den 61 minuten kom 0-2 och det gjorde uppförsbacken för ÖIS än brantare.

- Elsa Isaksson gör en fantastisk vändning från sin högerbacksposition och spelar bollen över till mig på vänsterkanten. Jag avancerar in i straffområdet och sätter bollen i nedre bortre hörnet, säger Emma Widesjö.

- Det kändes skönt både att få vinna klart och dessutom spräcka målnollan för egen del. Vi spelade väl inte vår bästa match men vi gjorde jobbet, förklarar en lycklig Emma.

ÖIS kunde trots försök - där Eskilskeepern Sacha Micha visade storform - inte reducera utan istället var det inhopparen Alma Bertilsson som fick göra det mål hon så innerligt hoppades få sätta.

- Jag fick komma in med 20 minuter kvar. Jag bestämde mig för att springa och jobba stenhårt och försöka sätta spiken, berättar hon.

Och i den 83 minuten kom också det efterlängtade målet.

- Jag fick en fin boll från Jasmine Hansen och kunde dra förbi ett par ÖIS-spelare innan jag la in den med en yttersida, skrattar Alma.

- Så härligt att få göra mål som inhoppare. Det blev många löpningar under mina 20 minuter på plan men det var det värt, förklarar hon.

Tränare ”AP” summerar känslan som hela truppen känner efter segern.

- Detta var en seger som ger en fantastisk kick inför fortsättningen. Vi har haft det motigt med inställda träningsmatcher, sjukdomar, skador med mera. Detta var ett kvitto på att spelarna verkligen har knutit handen i fickan och blivit en stark grupp, slutar han.

Årets första tre poäng till Eskilsminne IF i seniorssammanhang denna säsong och vi gratulerar laget till en storstilad start. Nu hopps vi på nya friska poäng mot Halmstads BK i hemmapremiären.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka