Matchnummer: 000223049
Samling:12:00
Eskils tappade segern i slutminuterna
2023-05-20 18:00

IFK Göteborg dominerade den första halvleken spelmässigt och skaffade sig ett par riktigt farliga målchanser. Efter paus var Eskilsminne IF:s damer i princip ensamma på planen och tog ledningen. Men två ödesdigra minuter i slutet gjorde att Blåvitt vann hemma på Valhalla med 2-1 (0-0). En förlust som svider enormt i tränare André ”AP” Petersson.

- Vi hade fullständig kontroll över matchen och ledde med 1-0. IFK Göteborg hade gett upp matchen och hängde med huvudena när vi gav bort matchen och bjöd på två mål, säger ”AP” efter matchen.

I första halvlek spelade IFK Göteborg som om man inte kunde förlora matchen. Sacha Micha i Eskils mål fick svara för ett par högkaratiga räddningar för att hålla gul-blått kvar i matchen. I paus gjorde Eskils ett par taktiska förändringar som helt förändrade matchen.

- Elsa Isaksson gick ut och Lovisa Pigg tog steget ner från mittfältet till högerbacksposition. Dessutom tog vi in Isabel Aguilar på mitten där hon helt tog över dirigentpinnen, berättar ”AP”.

Det blev en bra effekt på dessa byten och i den 64 minuten kunde Eskils ta ledningen med 0-1. Alma Bertilsson vann en luftduell på straffområdesgränsen till höger och kunde sedan själv enkelt placera in bollen bakom en chanslös hemmamålvakt. Ett mycket snyggt mål och en stark prestation av Alma som nu toppar Eskils interna skytteliga med 4 mål.

När det bara återstod några få minuter och Eskils i princip kunde spela av matchen kom så två chockerande bakslag. I en omställning rusade Felicia Holmberg mot mål och Sacha Micha gjorde en olycklig utrusning. Holmberg kunde retfullt enkelt rulla in bollen i tomt mål.

Detta var i den 87 minuten. I den 88 minuten kommer ett högerinlägg som Eskilskeepern förlänger och bollen går via huvudet på en Eskilsspelare till Victoria Svanström som prickskjuter in 2-1.

- Nu får vi försöka hantera detta på rätt sätt och visa hemma mot Mariebo nästa lördag att vi kan komma tillbaka, säger ”AP”.