Säkrat div 1 kontrakt för DAM
2015-09-23 01:01
Johanna Malmlöf lyfter högt och nickar fram Linnea Tapper som gör 3-1 mot Bromölla

I helgen mötte Dam A Bromölla på hemmaplan. En match som slutade 4-1, Det betydde också att de står helt klart att damlaget spelar division 1 även 2016.

Det var ett taggat och fokuserat Eskilsminne som tog sig an motståndaren. Efter förlust förra helgen mot Lörby kändes att laget ville ta revansch.

Vi börjar också bra. I den 10 minuten skjuter Linn i stolpen. Julia har ett friläge i 19 minuten som målvakten precis fixar med tåspetsen och 22 minuten har Maja A bollen i mål men vinkas av för knapp offside och i 25 skjuter Nore strax utanför. Missade chanser kan ibland bli frustrerande och tappat mod, men så inte idag utan Eskils trummar på och det betalar sig. Linn kommer i 26 minuten ut på vänsterkanten och lägger en markboll in i ett välbefolkat straffområde. Julia NS är på rätt ställe och i en rörelse tar hon emot, vänder runt och placerar in bollen till 1-0. Det blir också halvtidsresultatet trots fortsatt bra anfallsspel av hemmalaget.

Efter paus är det dock Bromölla som är mest på hugget. Laget behöver ta poäng för att hålla sig kvar i ettan och nu strider man tappert. Det håller på att bli en chockstart redan i 46 minuten då Bromölla hittar ett friläge och passerar Lina i målet. Men en räddande ängel kommer i form av Johanna M som gör en jättelöpning och avslutar med en glidtackling mot boll och lyckas på något sätt undvika att glida in bollen utan får den utanför stolpen. En matchavgörande aktion även om Bromölla skapar ytterligare en del i början av andra.

Men i 57 minuten gör en hårt arbetande Maja Ahlm en fin inspelning till Linn som med en svepande vänster placerar bollen i bortre burgaveln. Så i 70 minuten gör vi, till bänkens stora glädje, ett hörnmål då Johanna M lyfter högt (bilden) och nickar fram till Tapper som från nära håll nickar in bollen.

Strax efter blir det lite oroligt när Bromölla hittar ett friläge och reducerar till 3-1. Men det tar bara en minuten innan Linnea R stänger matchen när hon är med och slår in returen på Lovisa P;s fina skott som målvakten räddar. 4-1 och matchen känns avgjord. Vi har ytterligare flera vassa chanser, men Bromöllas målvakt storspelar med flera klassräddningar.

Ställningen står sig till slutsignalen och kontraktet är som sagt klart med två omgångar kvar. Den lilla frustration som smugit sig in när inte poängen inkasserats i den omfattning vi velat under hösten byts mot glädje över en bra prestation. Med 2 matcher kvar är det en bra chans att överträffa fjolårets poängskörd. Det ska vi inte glömma när vi summerar året. Att vi kanske ändå inte är nöjda ska bara tillskrivas att truppen är ambitiös med höga mål och stark vilja.

Nu ska vi avsluta snyggt och närmast väntar ett spännande derby mot Stattena och sedan avslutning 4 oktober hemma mot Skurup. Sen börjar marschen igen mot högre mål. Någonting som känns både inspirerande och möjligt, inte minst med tanke på medelåldern i truppen som de senaste matcherna legat runt 17,5 år. Här finns massor av talang som ska blomma ytterligare 2016 med hjälp av rutinerad stomme.

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44
Bokslut januari2021-01-31 03:00