Dam A
HM seger
2017-12-21 17:17
Tanya R, Ida J, Matilda W, Linn S, Emma A, Weine N, Nova K, Ellen P, Nova L H, Lovisa P = Helsingborgsmästare 2017
Dam tog tredje raka innesegern när man vann Helsingborgsmästerskapet 2017 i Futsal. Tidigare segrar i Råå Damcup och Växjösparken följdes upp med finalseger mot Hittarp med 2-1.

I HM ställde Eskils upp med två lag som denna gång delades upp i "äldre" och "yngre" Inte helt 100%-igt eftersom den yngre målvakten Lina K stod för de "äldre"

Lag yngre var bara tre lag i gruppen och tog hem gruppsegern efter 2-1 mot Råå och 5-0 mot ett ungt Stattena. Nu blev det en väntan för att se om man oturligt skulle få möta det andra Eskilslaget i semi precis som i Rååcupen. Lag äldre såg länge ut att ta hem gruppen och undvika internmöte. Men efter seger med 4-1 mot Råå och 3-0 mot Fortuna lyckades man inte knyta ihop säcken mot Hittarp trots ledning 2-0 och 3-2 utan matchen slutade oavgjort vilket betydde att lotten fick avgöra gruppsegern. Här drog Hittarp vinstlotten vilket betydde semi Eskils mot Eskils.

I den jämna semin tog yngre ledningen genom Linn Strömberg, men strax före slutet kvitterade Kajsa Arthursson. Men i sista minuten steg Ida Johansson fram och avgjorde för de yngre som därmed fick möta Hittarp i finalen.

Hittarp chockstartade i finalen och redan i första minuten gjorde Emilia Jönsson 0-1. Men Eskils Yngre visade god tåga och styrde det mesta. Kvitteringen kom ganska tidigt genom Nova Lundin Hansen, men det dröjde till sista minuten innan dagens hjältinna Emma Andersen bestämde sig och tog sig fram till avslut och seger med 2-1.

Därmed tog Eskils tredje inteckningen av fyra möjliga i HM Futsal sedan det startade 2014. Bäste målskytt i turneringen blev Kujtime Kurbogaj (Eskils äldre).