Plats:Västergårds IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch 2018
Seger för Dam i första träningsmatchen
2018-02-19 21:05
Dam A började sin rad med träningsmatcher med en 3-1 seger mot Hittarps IK. Matchen spelades i lördags på Västergård i för årstiden OK väder. Hittarp saknade några av sina profiler i matchen, liksom att Eskils dras med några tunga skador. Båda lagen har dock breda trupper med mycket kunnande så det bjöds upp till en trevlig tillställning.

Det var Hittarp som började frejdigast den första kvarten med att ha mest boll och försöka komma fram på kanterna. Eskils ägnade sig mest åt att ligga rätta i positionerna och se till att inget hände bakåt. Det mest dramatiska var att Maja O sprang in i en motståndaraxel så att näsblod uppstod och sjuksyster Nore (för dagen på skadebänken) fick rycka in med allehanda hjälp. Men efter 5 min var Maja tillbaka på plan.

Om det var Majas återkomst eller något annat är svårt att säga men nu började det hända lite framåt för Eskils. Fler och fler bollar hittade rätt i passningsspelet och spelet flyttades in på Hittarps halva. I minut 22 får Linn Andren ett uppspel och hon vänder ut den till Julia NS på kanten som tar sig ner till kortlinjen och slår inlägg. Jasmin Hansen skarvar och Ronja Kindblad kan enkels slå in bollen. Ett snyggt anfall.

Minuten senare fick Linn Andren bollen igen en nånstans mitt på HIK planhalva. Denna gång behöll hon den själv och drog i väg ett skott. Även om det inte var karriärens hårdaste så letade den sig in till 2-0. Nyförvärvet från Kullabygden hade presenterat sig. Halvleken slutade med att HIK lyfte upp spelet igen och skapar en del chanser som inte blir till något. Målvakt Matilda Waldt står på rätt ställe eller så avvinkas det för offside.

Även andra börjar med en del HIK innehav. Eskils är för långsamma med bollen och även om vi ser att där finns många lägen att hota i djupled och löningarna kommer både på kanten och i mitten så uppfattar vi inte förstaläget utan dröjer för länge. Men sånt kommer efter hand när laget kommer i spelform. Intressant att se att vi fick ett ganska högt utgångsläge och hade möjlighet till omställningar. Något att bygga vidare på.

Efterhand blir det många byten för båda lagen som det brukar i träningsmatcher. Hittarp flyttar fram och kör offensivare. Nu skapar bortalaget många chanser. Matilda i målet får kliva fram och rädda ett par frilägen. Men de vita trummar på. Det ger till slut utdelning och de reducerar 2-1 i 76 minuten. Detta gillas dock inte av hemmalaget som sätter fart igen. Linnea Tapper, nu ytterback, gör flera räder på kanten och matar in bollar. i 79 minuten kommer ett sådant och mv stöter ut bollen. Där står Ronja och tar emot och lägger in sitt andra mål till slutresultatet 3-1. Det blir inte fler mål även om Merima Alibasic har en boll inne men någon har ruffat innan och frispark blåses när bollen är på väg i mål.