Seriepremiären blev till en riktig målfest för Eskils Dam
2018-04-14 15:57
Startelvan i premiärmatchen mot Karlskrona FF
Svenska Kakel följde upp förra helgens fina gest genom att bjuda åskådarna till fritt inträde när Eskils damer idag premiärspelade hemma mot Karlskrona FF. Matchen som spelades på Västergårds konstgräs blev till en målglad tillställning när Eskils damer gjorde processen kort med motståndet från Karlskrona.

En intensiv förstahalvlek där Eskils fick effektiv utdelning av sitt offensiva försvarsspel nära motståndarnas straffområde gjorde att hemmalaget ledde med 3–0 redan efter 35 spelade minuter. Lagkapten Julia Nyberg Spets tog täten och skickade in 1–0, tätt följt av Jasmine Hansen och Ronja Kindblad som var sist på bollen vid andra och tredje målet vilket drygade ut ledningen. Strax innan paus noterades Julia Nyberg Spets för dagens andra när hon från straffpunkten elegant dundrade in 4–0.

-Jag tycker att vi får en tydlig effekt på vår direkta återerövring över hela plan, vi vinner dueller och andrabollar vilket blir oerhört tufft för Karlskrona att försvara sig emot. Vi skapar ett starkt tryck mot bortalagets mål och 4–0 i paus var i underkant anser jag menar tränaren Ashkan Esfandi.

Direkt efter paus kommer nästa utdelning när nyförvärvet Malin Forssell dyker upp på bortre stolpen redan efter några minuter och på ett inlägg från Jasmin Hansen påpassligt gör 5–0. Därefter sjunker intensiteten i matchen något även om Eskils sticker upp med farligheter däremellan.

-Laget visar verkligen karaktär idag som fortsätter trumma på trots tidig ledning och tillsammans lägger vi ner arbetet som bäddar för att vi säkrar segern idag. En riktigt stark laginsats där alla bidrar på ett fint sätt. Linn Andrén på topp gör ett föredömligt arbete i defensiven vilket hon får betalt för när hon stänger målskyttet för dagen med 6–0. Nu njuter vi i helgen ut av detta därefter är det viktigt att vi börjar blicka framåt för en ny träningsvecka och match kommande
helg, då är det nya hårda tag som gäller avslutar en för dagen nöjd Ashkan.

Vi gratulerar damerna till en väl genomförd premiärmatch och tackar ännu en gång vår partner Svenska Kakel som bjöd de 124 åskådarna på fri entré.

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44
Bokslut januari2021-01-31 03:00