Förlust för Eskils Dam mot seriejumbon
2018-05-12 16:15
Lördagens hemmamatch mot seriejumbon och nykomlingen Nättraby GoIF - som fram tills matchstart ännu inte tagit någon poäng - skulle bli vändpunkten för Eskilsminne IF:s damer. Men tyvärr blev det något av säsongens bottennapp och förlust med 1-3 (1-2).
Eskils tog annars kommandot direkt och naglade fast bollen på Nättrabys planhalva. Dock utan att skapa några farligheter.
Gästernas första anfall kom först i 8 minuten och då slog blixten ner från en klar himmel. På en hörna kunde man trycka in bollen till 0-1 bakom hemmamålvakten Matilda Waldt i en trång situation.

Bara minuten senare var det dags för nästa kalldusch. Nättraby kontrade och slog ett inlägg mot mål från högerkanten som slog i ribban och ut till en fri Nättrabyspelare som satte 0-2.

Detta var i princip vad gästerna hade i första halvlek. Eskilsminne tog tag i taktpinnen igen efter 15 minuter och dominerade bollinnehavet totalt. Efter 20 minuter verkade luften helt ha gått ur gästerna som kämpade och slet, trasade sönder Eskils spel och backade hem och försökte komma i spelvändningar.

Det stora bollinnehavet gav dock inga klara målchanser. Merima Alibasic - som var första halvlekens i särklass bästa spelare - hade några avslut som dock målvakten Julia Nilsson knep samtliga. Linn Andrén hade en bra nick strax utanför på inläggspass från Ellen Pigg.

I den 41 minuten kom dock den efterlängtade reduceringen. Från cirka 30 meter såg Merima Alibasic att gästernas målvakt var ute och botaniserade på den alldeles utmärkta gräsmattan på Västergårds IP och lobbade behärskat in 1-2.

Efter paus tog Eskils direkt hand om initiativet. Laget jobbade sig sakta men säkert fram till det som började likna småfarliga anfall. Hemmatränaren Ashkan ”Ashe” Esfandi valde att göra ett dubbelbyte i 66 minuten då Matilda Eriksson och Jasmine hansen fick lämna plats för Caroline Kristensen och Ronja Kindblad.

Bytet fick dock inte önskad effekt utan det var snarare så att Eskils tappade lite av sitt övertag. Men i den 72 minuten kom så det gyllene läget.

En av matchens bästa spelare - Josefine Norberg - lade upp bollen för en frispark från cirka 20 meter och dundrade den med våldsam kraft i ribban. Den frisparken och Josefin var verkligen värda ett bättre öde.

Istället för kvittering så gick det som det brukar när ett lag dominerar kraftigt. Nättraby snappade upp bollen och kom i en snabb omställning där man kunde göra 1-3. Om de första två målen kan betraktas som rena ”skitmål” var detta en delikatess.

Resten av matchen lyckades Nättraby trasa sönder kapitalt för ett hemmalag som blev alltmer håglöst då man aldrig fick till den där vassa målchansen. När domaren Otto Persson, Helsingborg - planens i särklass bästa aktör tillsammans med sina assisterande - stod det 1-3 på resultattavlan och Eskilsdamernas tredje raka nederlag i serien.

- Det spelar ingen roll hur mycket bollinnehav man har om det inte skapas några chanser utav detta. I dag hade vi oerhört svårt att hota våra motståndare. Mycket boll och stundtals mycket bra spel men den sista avgörande biten fungerade inte, sa ”Ashe” efter matchen.

- Jag vet inte om gästerna var lite mer taggade och på tårna än vi. De kom hit utan poäng och gav allt. De skapade inte mer än sina tre chanser men de var ruskigt effektiva. Tyvärr kom målen lite för tidigt och för tätt, tillade han.

Nästa match för damernas del är bortamatchen lördagen den 19 maj mot Borgeby.

- De är tippade seriesegrare och det blir en utmaning. Nu har vi en full träningsvecka där vi får jobba vidare på vårt spel. Det gäller att knyta nävarna i fickanorna och tro på sig själv, betonar ”Ashe”.