Stort kliv framåt trots förlust
2018-05-19 20:59

Eskilsminne IF:s damlag tog ett rejält kliv framåt när det gäller attityd och inställning när man på lördagen mötte suveräna serieledaren Borgeby på bortaplan. Visserligen blev det förlust med 0-2 (0-1) men Eskilstjejerna pressade för en kvittering innan hemmalaget kunde avgöra definitivt på övertid.

Efter bara 4 minuter kunde Borgeby göra 1-0 men om det målet är inte mycket att säga konstaterar Eskils tränare Ashkan ”Ashe” Esfandi.

- Det var en bra individuell prestation - ett skott långt utifrån - som inte en annars mycket bra Matilda Waldt i vårt mål kunde göra något åt, säger ”Ashe”.

Efter målet jobbar och sliter Eskils hårt och tillsammans med storspel av Matilda i målet kunde man hålla jämna steg med hemmalaget resten av halvleken.

Efter paus fortsätter Eskils att jobba och skapar halvchanser och hotar hemmalaget allt mer.

- I 75 minuten har vi ett jätteläge när Jasmine Hansens fina lobb tyvärr tar i ribban och går ut till inspark över en chanslös målvakt. Fem minuter senare räddar en Borgebyspelare på mållinjen, berättar ”Ashe”.

Istället för en efterlängtad kvittering kunde Borgeby kontra in 2-0 på övertid och förlänga sin segerrad.

-Även om det blev förlust åkte vi hem med en skön känsla. Nu har vi något att bygga vidare på. Stämningen var god och jag tror det vänder resultatmässigt nu, säger ”Ashe”.

Stort plus till Matilda Waldt i mål och beröm till centrallinjen men hela laget ska ha ett plusbar betyg för sin insats.

Text och bild: Lasse Möller

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44