Drömmål av Jasmine när Eskils besegrade Dösjöbro!
2018-06-19 22:58
När spelet hackar en smula är det bra att kunna luta sig mot en gedigen arbetsinsats. Ibland ger det dessutom utdelning i tre poäng som för Eskilsminne IF:s damer när man på tisdagskvällen bortabesegrade serietrean Dösjöbro IF med 3–2 (2–2). Två drömmål av Jasmine Hansen gav andra raka segern.
Eskils började matchen förtroendeingivande med flera fina framstötar de första tio minuterna. Man etablerade ett litet tryck mot hemmalagets mål och därför kom Dösjöbros 1–0 genom Freja Schött som en kalldusch.

Hemmalaget tog sig fram på vänsterkanten och deras vänsterback kunde gå ganska ostört hela vägen fram och avsluta med mål från vänsterinnerposition.

Dösjöbro tog ett grepp om spelet efter ledningsmålet men Eskilstejerna tog vara på en omställning och i 24:e minuten kunde Kajsa Arthursson med en snedträff lura hemmamålvakten och ordna 1–1.

Men hemmalaget gnuggade på och hade mycket boll. Man fick också utdelning i 30:e minuten där Beatrice Andersson från distans kunde skjuta en låg boll bakom Matilda Waldt i Eskilsmålet.

Men Eskils skulle fixa en kvittering innan paus. Den ständigt löpande, irrationella och outtröttliga Jasmine Hansen fick en lång boll från mittfältet. Hon sprang enkelt ifrån tre hemmaförsvarare och lobbade iskallt in 2–2 i 45:e minuten. Ett klassmål som gav härlig boost inför pausvilan.

Eskils kom ut och tog, med undantag av den första kvarten, ett rejält tag om matchen. Inledningsvis skapade Dösjöbro några farligheter men Eskils jobbade stenhårt och aggressivt och det märktes att orken tröt hos hemmaspelarna.

De gul-blå pumpade på med bra närkampsspel, omställningar och härlig attityd och inställning. Ronja Kindblad hittade nya krafter på högerkanten och inhoppande Maja Olofsson klev in och blev stor dominant som mittfältare från den 58:e minuten. Hennes distinkta spel och kompromisslösa agerande visade vägen.

Allt slit skulle också ge välförtjänt resultat i den 78:e minuten. Ronja Kindblad gjorde en magnifik löpning på högerkanten. Tog sig snabbt förbi två motståndare och skickade in en boll tätt intill mål. Där dök Jasmine Hansen upp och kunde på något förunderligt sätt virka in 2–3 med höger yttersida. Ett konstmål som hon inte själv kunde förklara efter matchen.

- Jag vet inte hur jag bar mig åt. Jag vet bara att jag fick till en yttersida och styrde in bollen precis vid stolpen, sa en trött men lycklig Jasmine efter matchen.

Detta var hennes andra match som anfallare och återigen blev det en femstjärnig insats.

- Jag älskar att spela anfallare. Här får jag använda mig av den fart jag har och får vara mycket delaktig i spelet. Hoppas jag får behålla den rollen, säger Jasmine.

Tränare Ashkan ”Ashe” Esfandi var helt förklarligt glad efter matchen.

- Jag tycker vi tog en mycket rättvis seger. Vårt försvarsspel var väl lite sådär i första halvlek men jag tycker vi klart dominerade matchen och förtjänade segern. En härlig arbetsinsats av tjejerna. Jag är imponerad av vårt mittfältsspel och hur lurig Merima Alibasic var när hon kom in på övertid och fick tiden att gå, säger ”Ashe”.

Vikten av segern kan inte nog poängteras. Nu har Eskils två raka segrar och färden upp i tabellen är påbörjad.

Alla ska ha beröm för sin arbetsinsats denna kväll. Extra plus till Matilda Waldt, Jasmine Hansen, Julia Nyberg Spets och Maja Olofsson.

Eskils startade med följande lag: Matilda Waldt - Tove Efsing, Matilda Eriksson, Linnéa Tapper - Josefine Norberg, Julia Nyberg Spets - Kajsa Arthursson (58 Maja Olofsson) - Ronja Kindblad, Malin Forssell (77 Ellen Pigg) - Jasmine Hansen, Maja Ahlm (91 Merima Alibasic)

Text och bild: Lasse Möller

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39