Eskilstjejerna ”körde” över Skurup
2018-08-11 19:33
Eskilsminne IF:s damer tog en gruvlig revansch på Skurup för hemmanederlaget i våras. Matchen i Skurup vanns med 5-1 (1-1) sedan Eskilstjejerna dominerat kraftigt både chans- och spelmässigt.
 Hela laget svarade för en gedigen insats där man ändå hittade stora utropstecken i Tove Efsing, Maja Ahlm och Jasmine Hansen.

Efter det nesliga nederlaget med 1-2 i våras så knöt tjejerna nävarna i fickan och åkte till Skurup med målsättningen att ta revansch. Och redan från start hade man satt tonen. På den första kvarten skapade man tre brännheta chanser utan att lyckas peta in bollen.

Istället kom 1-0 till Skurup i den 16 minuten efter lite schabbel i frösvaret.

Men Eskils reste sig snabbt. Man höll fortsatt i taktpinnen och efter 26 minuter ordnade Jasmine Hansen 1-1. ”Jasse” är i ett grymt slag för tillfället. Hon inte bara öser in mål i varje match hon svarar också för en närmast omänsklig arbetsinsats med åtskilliga löpkilometer.

Det stod 1-1 i paus men redan i 47 minuten kunde Julia Nyberg Spets ordna 1-2 på straff. Julia är bland det säkraste och mest kyliga som finns när det kommer till straffar.

Jasmine fortsatte att visa sin skarpa målform när hon i den 54 minuten grejade 1-3 och i det läget var matchen i princip över. Skurup hade intget att sätta emot ett Eskilskollektiv som satte försvarsspelet och där hela laget visade sin farlighet i offensiven. Hemmalaget tvingades till långa chansbollar fram på egen ensam forward och där fanns Eskils backar som enkelt kunde avvärja.

I 57 minuten kunde Josefine Norberg göra 1-4 och underströk ytterligare den överlägsenhet som Eskilstjejerna hade i matchen.

Samtliga avbytare byttes in vilket innebar att Linn Andrén fick komma in efter ganska lång skadefrånvaro.

- Linn gjorde ett strålande jobb. Hon skapade massor av lägen för medspelarna och sig själv. Härligt att se hennes spelglädje och skärpa i detta inhopp, berömmer tränaren Ashkan ”Ashe” Esfandi.

En inhoppare som hade en strålande avslutning på våren var Ronja Kindblad. Hon har dock varit på långresa i USA och inte hunnit komma ikapp riktigt konditionsmässigt. Ronja fick dock hoppa in och i den 80 minutens satte hon 1-5.

”Ashe” var naturligtvis överlycklig efter lördagens övertygande seger.

- Härligt att se hur tjejerna levererade. Vi har talat om hur vi ska agera och förberett oss för matchen ordentligt. Det var aldrig någon som helst diskussion om utgången i dag. Vi kunde gjort fem mål till utan att någon kunde protesterat, säger ”Ashe”.

- Jag tog ut ”Jasse” efter 70 minuter för att hon redan hade 120 minuter i kroppen från cupmatchen i veckan. Hade hon fått vara kvar hade hon troligen gjort minst ett mål till. Hon är i en ruskig form med en arbetskapacitet som är fantastisk. Även Maja Ahlm lägger ner kopiöst med jobb, poängterar han.

Defensiven fungerade undantaget baklängesmålet kanonbra.

- Backlinjen var stark men jag vill ge ett extra plus till Tove Efsing som tagit stora kliv framåt. Hon är följsam och med god blick för spelet, berömmer ”Ashe”.

Segern satt som hand i handske när det nu väntar match hemma mot Hammenhög lördagen den 18 augusti. Även det ett lag Eskils har revansch att utkräva mot.

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44
Bokslut januari2021-01-31 03:00