Kryss mot Hammenhög för Eskils Damer
2018-08-20 07:03
Maja Ahlm stod för dubbla fullträffar.
Eskils Dam gästades under lördagseftermiddagen av serietvåan Hammenhögs IF på Västergårds IP. Eskilstjejerna hade revansch att begära från vårmötet som Hammenhög gick segrande ur med 2–1 men det var gästerna som satte prägel på returmötet relativt omgående.
Hammenhög började matchen piggast och kunde ta ledningen i 26:e matchminuten när Sofia Anker- Kofoed gör 0–1. Målet kom dock att bli en rejäl injektion för Eskilstjejerna som nu tar tag i taktpinnen och kvitterar till 1–1 i 40:e minuten genom Jasmine Hansen, vilket blev hennes tionde fullträff för säsongen. Minuten senare tar Eskils ledningen med 2–1 genom Maja Ahlm vilket också står sig till halvtidsvilan. Två psykologiskt viktiga mål för Eskils precis innan paus.

Den andra halvleken kunde inte börjat bättre när Maja Ahlm gör sitt andra för dagen genom att utöka ledningen till 3–1 i halvlekens andra anfall i 46:e minuten. Därefter byter matchen skepnad något och Hammenhög äter sig tillbaka till initiativet igen. Ganska omgående, närmare bestämt i den 51:e minuten reducerar gästerna till 3–2 genom Sabina Losell Hansen.

- Hammenhög är ett tungt lag att möta, de fick fäste av matchbilden efter vårt 3–1 mål och därefter får vi freda oss duktigt. De är dessutom väldigt starka på fasta situationer som vi fick erfara under andra halvlek säger Eskils tränare Ashkan Esfandi.

3–3 kommer via just en hörna som går i princip rakt in där Maria Rix skrivs som målskytt.
Hammenhög fortsätter därefter att äga mest boll och trycka på mot hemmalagets mål medan Eskils nyttjar kontringslägen för att återigen ta ledningen.

Målen uteblir däremot för båda lagen och slutresultatet skrivs till 3–3.

- Vi får vara nöjda med 3–3 och en poäng i denna matchen utifrån hur matchbilden såg ut, det innebär samtidigt att vi tagit 13 poäng på de fem senaste matcherna vilket vi såklart strävar för att fortsätta utöka. Det som dessutom gläder oss extra efter matchen är 16-åriga mittfältsdebutanten Emma Petrovic som gör klart godkända 90 minuter avslutar Ashkan Esfandi.

Bild: Bildburken.se

Härnäst väntar bortamatch mot Nättraby GoIF, lördag 25/8 kl. 14:00.

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39