Eskils tog viktig poäng i bottenstriden
2018-09-22 23:15
Eskilsminne IF:s damer tog ett kliv mot nytt kontrakt i Division 1 då man på lördagen spelade 2-2 (1-0) hemma på Västergårds IP mot gästande Färjestaden. I och med att Nättraby förlorade sin match har eskils nu fyra poängs försprång inför de två avslutande matcherna
I våras föll Eskils borta mot Färjestaden med 1-6. På lördagen var det ett helt annat motstånd som bjöds Ölandslaget. Eskils startade med uppställningen 4-4-2 och det innebar att försvarsspelet blev tätare och laget kunde stå emot ett Färjestaden som var det något bättre laget under första halvlek.

Eskils kunde dessutom ta ledningen med 1-0 genom Maja Ahlm i den 27 minuten. En ledning som hölls till den 63 minuten då gästerna kunde kvittera på en omställning.

Färjestaden fick där ett litet grepp och tog ledningen i den 72 minuten på en ny omställning. I det läget smög sig förstås känslan in att Eskils återigen skulle förlora en viktig match.

Men tjejerna tog sig samman berömvärt och bjöd på en sisuladdad och inspirerande avslutning. Man flyttade upp spelet och hotad flera gånger en storspelande målvakt i Färjestaden.

Allt slit skulle ge utdelning då lagkaptenen Julia Nyberg Spets i den 80 minuten nickade in kvitteringen.

Eskils fortsatte att öka trycket mot gästerna och hade en jättechans att avgöra men tyvärr lyckades inte Matilda Eriksson få dit bollen.

Trots det oavgjorda resultatet kändes ändå matchen som en seger. Dels för att man gav ett mycket bra lag en helt jämn match dels för att man drog ifrån ytterligare en poäng i botten. Nu har laget avgörandet helt och hållet i egna händer.

- Det kan räcka med en poäng till för att rädda kontraktet, sa tränaren Ashkan ”Ashe” Esfandi efter matchen.

- Jag är väldigt glad för poängen och nöjd med tjejernas inställning och insats. Alla jobbade kopiöst under hela matchen och visade hjärta, berömmer ”Ashe”.

Text och bild: Lasse Möller

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44