”Ashe” fick sluta med seger - Men Jasmine var planens gigant
2018-10-06 19:43
Eskilsminne IF:s damer tog en välförtjänt seger hemma mot gästande Dösjöbro i serieavslutningen. 4-1 (3-0) sedan Jasmine Hansen visat att målformen mot detta motstånd fanns kvar. Hon satte en äkta hat-trick i första halvlek och har nu på tre matcher mot ”Dösjan” svarat för sammanlagt åtta mål denna säsong.

- Det var roligt att tjejerna fick avsluta på detta sätt. Den första halvleken var nog den bästa vi spelat denna säsong. Jag är imponerad över engagemanget och energin som tjejerna visade. Kul även för mig att få avsluta min tjänartid i Eskils A-lag med en seger. Jag slutar mitt uppdrag nu, säger tränaren Ashkan ”Ashe” Esfandi.

Vad kommer du att syssla med på fotbollsfronten efter detta?

- Jag vet inte det finns inget bestämt. Har inga direkta planer just nu, förklarar ”Ashe”.

Matchen fick bästa tänkbara start för Eskils del. I den 2 minuten petade Maja Ahlm fram bollen till Jasmine Hansen som avslutade med att kallt sätta 1-0 bakom en chanslös Sacha Micha i Dösjöbromålet.

Redan i den 7 minuten var det dags för 2-0. Maja Ahlm slår en fin löpboll centralt till Jasmine Hansen som blir uppvaktad av en försvarare men kallt rundar henne och skjuter 2-0 utan chans för ”Dösjans” målvakt.

Eskils spelade en fantasirik anfallsfotboll kombinerat med ett starkt försvar under första halvlek. Nästa jättechans lät inte vänta på sig. I den 11 minuten avlossar Maja Ahlm en kanon som göternas målvakt gör en akrobatisk räddning till hörna på.

I 17 minuten ränsar Ronja Kindblad på mållinjen efter ett av få missförstånd i hemmalagets försvar. Matilda Waldt gör en reflexräddning och bollen slås undan på linjen av Ronja.

I den 19 minuten fick hemmalagets målvakt Matilda Waldt visa ännu ett prov på sin kapacitet. Hon svarade för en nästintill obegriplig räddning sedan en av gästernas anfallare sprungit sig fri.

Eskils fortsatte sitt tryck och i 34 minuten får Jasmine Hansen åter en framspelning av Maja Ahlm. Jasmine skjuter och målvakten räddar men ”Jasse” håller sig framme direkt och slår in returen till 3-0.

”Dösjan” var långtifrån ofarligt och i 36 minuten har man en boll i Eskils ribba. I 44 minuten fick Matilda Waldt göra en bra räddning på en hörna.

Efter paus jämnar spelet ut sig en aning och på en omställning kan Dösjöbro göra 3-1 efter snyggt avslut där gästernas målskytt fick agera helt omarkerad.

Närmare än så kom dock inte gästerna. Eskils kunde fastställa slutresultatet i den 85 minuten då Linnea Tapper slog en lång hård frispark som gästernas målvakt lämnade retur på och där dök inhoppande Filippa Karlsson upp och dunkade in 4-1 och avslutade därmed säsongens målskytte för hemmalagets del.

Planens gigant denna dag var Jasmine Hansen som svarade för tre mål och inräknat årets tidigare seriematch plus Svenska cupenmatchen mot Dösjöbro gjort åtta mål på motståndet. Men inte bara för målen utan också för ett kopiöst arbete med många maxlöpningar matchen igenom.

- Ja målskyttet fungerar bra mot Dösjöbro, skrattar Jasmine.

Men inte bara mot dem, du har gjort 17 mål i serien i år.

- Ja det får jag vara nöjd med. När jag blev uppflyttad som anfallare har det blivit en hel del mål, säger hon.