Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Novas läckra frispark gav en poäng
2019-04-19 19:38
Tack vare en fräsande frispark från Eskilsminne IF:s Nova Karlsson kunde hemmalaget rädda 1-1 (0-1) hemma på Västergårds IP på Långfredagen. Det såg annars ut som om Eskilstjejerna skulle få vandra på sin egen Via Dolorosa symboliskt nog denna dag.
Trots en övertygande start med bastant grepp om spelet och ett par-tre hyfsade lägen kunde man inte peta in ledningsbollen i den här matchen heller. Istället kunde ett kämpande och emellanåt bra kombinerande Ifö/Bromölla IF ta över spelet efter 20 minuter och börja bygga upp för ett ledningsmål.

Detta kom också i den 28 minuten då Eskils drog på sig en straff som Ellinor Persson dundrade upp i Lina Karlsson högra kryss utan minsta pardon.

Bromölla spelade en något tuffare och mera bestämd fotboll än Eskilstjejerna var bekväma med. En matchbild som fortsatte även efter paus.

Efter hand tog dock hemmalaget över spelet mer men hade förtvivlat svårt att komma till  bra avslutslägen. Bromölla stack emellan med några vassa omställningar men i den 70 minuten kom så läget för Nova Karlsson.

Hon lade upp bollen knappt 25 meter från gästernas mål och sköt stenhårt och obevekligt in frisparken över huvudet på muren.

Frågan är var Nova lärt sig denna fantastiska teknik på frisparkar?

- Det är väl mina tränare som lärt mig skulle jag tro, sa hon direkt efter matchen.

- Det var ingen bra match. Synd jag inte fick något frisparksläge till. Jag älskar att få chansen på dessa lägen. Irriterande att vi inte vinner. Jag tycker vi har matchen. Men det kunde ju också blivit förlust i sista sparken, konstaterar hon.

Det Nova refererar till är en likadan frispark till Bromölla i 93 minuten. Bollen dundras i ribban och returen slås i mål men då har redan linjedomaren vinkat för offside.

Matchen slutar 1-1 sedan Eskils dominerat stort sista kvarten fast fortfarande utan att kunna trycka dit bollen.

Det  var en besviken Izet Kaljic, huvudtränare, vi talade med efter slutsignalen.

- Jag tycker inte det stämde alls i dag. Vi hade inte de riktigt bra chanserna som behövdes för att kunna vinna matchen. Lite halvchanser men Bromölla var ett bra lag och vi kunde ju åkt dit i slutet, konstaterar han.

- Det fungerar inte i sista tredjedelen. Avsluten är för dåliga och vi har emellanåt långt mellan lagdelarna. Dessutom tyckte jag inte att försvarsspelet var bra som annars brukar funka. Men vi gnuggar på och det kommer att ta lite tid innan vi får spelet att stämma. Vi måste tuffa till oss lite men det är bara att jobba på, säger Izet.