Svåra skador grumlade segerglädjen
2019-07-02 22:58
Tack vare en fantastisk kämpainsats kunde Eskilsminne IF:s damer på tisdagen vända den negativa trenden mot IS Halmia och vinna med 2-1 (2-0) i våravslutningen. Tyvärr grumlades segerglädjen rejält då först Jasmine Hansen bars ut på bår i den 85 minuten och sedan Rebecca Johansson i den 93 minuten. Båda med vad som vid en första bedömning ser ut att vara allvarliga skador.

Jasmine Hansen satsade i en närkamp och träffade en motståndare men fick själv ta emot smällen. Jasmine hade oerhört ont. På övertid föll Rebecca ”Becks” Johansson så illa att hennes knä fick ta emot smällen och hon klagade också på svåra smärtor när hon bars ut.

- Ja detta är förstås inte lika roligt nu när vi får dessa svåra skador, sa Eskils huvudtränare Izet Kaljic efter matchen. Vi får hoppas att det inte är så illa som vii befarar. Det inenbär svåra avbräck om båda spelarna skulle få lång skadefrånvaro.

Eskils började matchen bra och det var faktiskt Jasmine och ”Becks” som skapade de två första heta chanserna direkt i inledningen. I den 1 minuten kom Jasmine fram på vänsterkanten och avslutade med ett hårt skott som tyvärr tog i burgaveln. I den 3 minuten fick Eskils en frispark långt ut mot sidlinjen på vänsterkanten som ”Becks” sköt så lurigt att målvakten tvingades tippa den till hörna.

I den 8 minuten var det dags för 1-0 då Linnéa Tapper fick på en skottlobb från långt håll. Bollen studsade och Halmias målvakt halkade och bollen studsade över henne. Jasmine Hansen kunde sedan bara bevaka hur Linnéas boll rullade in i tom bur.

Eskils fortsatte att dominera och vaska fram chanser. I den 19 minuten nickade Nova Karlsson över efter ett bra inlägg från högerbacken ”Becks”. I den 22 minuten kunde hemmalagets bästa spelare Emma Petrovic avlossa kanonen men skottet gick över. I den 25 minuten var det åter dags för Nova Karlsson att nicka på ett kalasinlägg från ”Becks”. Bollen smet dock tätt utanför en helt överspelad målvakts vänstra stolpe.

Halmia försökte äta sig in i matchen men man fick en rejäl kalldusch i den 42 minuten då Sanna Nilsson dundrade en volley i bortre krysset från 25 meter.

Efter paus ökade Halmia trycket och Eskils fick kämpa rejält i motvinden på Västergård. I den 63 minuten kom så reduceringen till 2-1 efter en rörig situation där bollen letade sig in efter lite flipperspel.

Eskilstjejerna jobbade hårt och intensivt för att försvara sin ledning. När så Jasmine Hansen satsar i en närkamp i den 85 minuten kom första kallduschen. Det small oroväckande högt när hon träffade sin motståndare och det var aldrig tvekan om att båren skulle fram.

I den 93 minuten kom så nästa skada då ”Becks” föll illa och skadade sitt knä. Även hon bars ut på bår.

Domaren lade till cirka 12 minuter men Eskils kunde hålla sin ledning och äntligen få en vinst i serien mot Halmia.

- Jag tyckte vi spelade bra i första halvlek men efter paus blev det att inrikta sig på kamp och försvar. Tjejerna stred hårt för denna seger och den är förstås välkommen även om skadorna lägger sordin på stämningen, sa Izet.

Många spelare svarade för smått heroiska insatser denna dag. Emma Petrovic var strålande i sin centrala mittfältsroll. Plus också till ”Becks”, Sanna Nilsson och två otroligt hårt arbetande forwards i Jasmine Hansen och Nova Karlsson.

Text och bild: Lasse Möller

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44