Dam A
Eskils besegrade Hittarp i hemmaderbyt med 2-0
2019-08-06 22:17
Glada tjejer efter segern mot Hittarp
Hemmalaget fick en kanonstart på matchen med ett tidigt ledningsmål. Sanna Nilsson frispelade nyförvärvet Johanna Olsson – som avslutade distinkt med en bredsida. Därefter hamnade matchen i en period med mycket dueller och längre passningar från båda lag. Något som gynnade bortalaget mer än de gulblåa. Eskils skapade trots detta en hel del målchanser men bortamålvakten stod för några högklassiga räddningar och kunde hålla siffrorna nere till 1-0 när lagen gick in för halvtidsvila.

I början av andra halvlek sticker Hittarp fram och skapar en bra målchans – men Lina Karlsson är fokuserad och gör en viktig räddning. Därefter tar Eskils över igen och höjer framförallt kvalitén i sina passningar, vilket gör att Eskils får bättre kontroll på matchen. I den 58:e minuten står Nova Karlsson för en bra individuell prestation när hon dribblar förbi ett par Hittarps-spelare och placerar in 2-0 för de gulblåa. Ett mål som gör att Eskils tjejer får mer yta och mer boll sista halvtimmen. I perioder lyckas man spela en fin fotboll med en bra variation av korta och långa passningar – och Eskils är närmare ett 3-0-mål än Hittarp är en reducering.

Sammanfattningsvis så gör Eskilstjejerna en stabil insats, där man skapar många målchanser men också att tjejerna  är fokuserade och på tå i defensivt straffområde. En rättvis seger och tre nya poäng i ett prestigefyllt derby för Eskils! Det gör att de gulblåa nu kan njuta av segern och ladda för nästa match med en positiv känsla och ett gott självförtroende.