Serie:Div 1 Södra Götaland, damer
Samling:14:00
Sent baklängesmål och poängtapp mot Böljan
2019-09-02 14:01
Efter att ha flugit fram som en raket genom serien stötte Eskilsminne på patrull senast borta mot Färjestaden i en jämn match som slutade med en 2-0-förlust. Laget var därför extra taggat på att komma tillbaka i vinnarspåret hemma mot IF Böljan Falkenberg och man såg länge ut att gå mot en trepoängare, men gästerna ville annat och lyckades kontra in 2-2 på tilläggstid.
Matchen var överlag jämn och första halvlek slutade mållöst. Gästerna hade en del boll i första och fortsatte på den inslagna vägen i början av andra, vilket till slut också resulterade i mål i den 64:e matchminuten. Detta blev en tydlig signal till Eskils att det var dags att gå framåt.

I matchminut 70 nickade Emma Petrovic in 1-1 och två minuter senare hade Eskilsminne vänt matchen till 2-1 efter mål från Ronja Kindblad. Vi såg därför ut att gå mot ännu en Eskils-seger i damernas Division 1 när Eskilsminne på tilläggstid fick en hörna och skulle spela av matchen. Hörnan slogs dock in i boxen och rensades bort till vad som blev ett perfekt kontringsläge för Böljan. Gästerna gjorde inga misstag och 2-2 var ett faktum när klockan hade tickat upp på 92.

Nu återstår fyra matcher och kampen om seriesegern lever i allra största grad. På söndag reser Eskils till Växjö för match mot Växjö DFF Akademi, samtidigt som toppkonkurrenterna Hammenhögs IF och Dösjöbro IF möts i en tuff seriefinal.

Bild: Bildburken.se