SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Växjö DFF Akademi - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 september, 15:00
Plats:Värendsvallen
Serie:Div 1 Södra Götaland, damer
Samling:14:00
Storseger ger liv i kampen om seriesegern
2019-09-08 20:58
Efter två raka matcher utan vinst ville Eskilsminne IF studsa tillbaka när man under söndagen gästade Växjö DFF Akademi. Efter en något trög första halvlek gjorde man processen kort i den andra och vann tillslut med hela 5-0.
Eskilsminne IF har gått som tåget under året och var därför storfavoriter när man reste till Växjö för match mot tabelljumbon Växjö DFF Akademi. Resan satt dock i benen något längre än vad huvudtränare Izet Kaljic hade önskat och den första halvleken var något trög rent spelmässigt. Eskils gick ändå till pausvila med ledning efter att Emma Petrovic gjort mål i matchminut 35.

I den andra halvleken visade man att tabellen sällan ljuger och gjorde processen kort. Nova Karlsson utökade ledningen i den 57:e matchminuten innan duktiga sommarnyförvärvet Johanna Olsson gjorde två snabba mål i matchminut 63 och 66. Kajsa Arthursson fastställde sedan slutresultatet 0-5 på nick i den 70:e matchminuten och resten av matchen blev därför en behaglig resa. 

Samtidigt spelades en seriefinal i Hammenhög, där Hammenhögs IF besegrade Dösjöbro IF med 1-0. Detta ger oss ett intressant utgångsläge inför de tre avslutande matcherna i Division 1 Södra Götaland, där seriesegraren får möta seriesegraren i Division 1 Mellersta Götaland i ett dubbelmöte med en plats i Elitettan i potten.

Dösjöbro IF     19134245-143143
Hammenhögs IF     19133356-193742
Eskilsminne IF     19124345-202540

Eskils smyger med strax bakom alltså och värt att nämna är att man möter den nuvarande serieledaren Dösjöbro på hemmaplan i den sista omgången i vad som kan komma att bli en riktigt nervkittlande historia. 

På onsdag är det dags för DM-final när toppkonkurrenten Hammenhögs IF kommer till Harlyckans IP(!) i en match för att kora årets distriktsmästare. Avspark 19:00. Till helgen väntar sedan hemmamatch i serien mot Lörby IF på lördag med avsparkstiden 15:00 på Västergårds IP. Kom och stötta våra tjejer i veckan!

Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka